Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD nu blocheaza accesul partidelor la stilpii Electrica si Braicar

Liderii PSD Braila neaga ca ar avea ceva de-a face cu refuzul firmelor Electrica si Braicar de a accepta extinderea contractelor lor cu PDL, pentru afisarea materialelor electorale ale acestui partid, pe stilpi. Presedintele PSD Gheorghe Bunea Stancu si primarul Aurel Simionescu, acuzati in mod direct de conducerea PDL de astfel de manevre incorecte, sustin ca nu au facut nici un fel de interventii privitoare la boicotarea actiunilor de campanie ale altor partide.
"Am informatii ca ei nici macar nu au platit. Daca te duci la Electrica si ceri sa afisezi pe stilpii lor, trebuie sa platesti. PSD-ul a platit, saptamina asta plateste si pentru zona rurala, unde avem contract. Cei de la PDL nu stiu ce fac si unde, dar in primul rind trebuie sa plateasca. Pe de alta parte, eu cred ca afisajul asta pe stilpi le-a purtat ghinion la unii dintre ei. Au pierdut si Primaria si presedintia Consiliului Judetean... Asta-i ca aia, hotii striga "hotii!"", a comentat presedintele Stancu.
In ceea ce-l priveste, primarul municipiului Aurel Simionescu, sustine ca singura chestiune pe care le-a comunicat-o celor doua firme, legat de afisajul electoral, a fost ca acestea trebuie sa-si curete stilpii la doua saptamini dupa ce se termina campania si ca sint pasibile de amenda, daca nu fac acest lucru: "Exista o dispozitie a primarului, pe care toti o stiu, in legatura cu atentionarea fata de afisaj, care trebuie facut in conformitate cu prevederile legii. Legea spune ca se poate face afisaj in orice loc public, in afara celor special destinate in acest scop, daca exista acordul proprietarului. Proprietarii stilpilor sint Braicar si Electrica. Eu le-am transmis celor de la Eletcrica si Braicar o adresa in care le-am readus aminte dispozitia si le-am spus ca daca au contract, dupa doua saptamini de la terminarea campaniei trebuie sa curete stilpii, iar in rest, nu am nici o problema, iar daca nu au contract, iarasi nu am nici o problema, dar ei sint raspunzatori pentru modul in care arata orasul si ei vor plati amenzile despre care se face vorbire in dispozitia respectiva. Nu este nici o trimitere la nici un partid, dar nu cred ca trebuie sa raminem intr-o zona arbitrariului, ci sa respectam legea. Pe de alta parte, din cite stiu eu, in judetul Braila sint vreo 4.500 de stilpi, iar noi, PSD, ne-a propus sa ocupam cu afise vreo 200-300, deci, va dati seama ca ramin o multime de stilpi liberi, nu este o problema sa nu fie loc si pentru alte partide".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii