Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD, mafie, interlopi, amante

Mai mult, fostul secretar executiv, preşedinte executiv, ministru în guvernele Văcăroiu şi Năstase şi senator PSD din 1996 până în 2008 acuză PSD de ticăloşie şi nu mai vede salvarea partidului decât prin deciderea în deplină cunoştinţă asupra liderilor centrali şi locali. În replică, Ion Iliescu, deloc îngrijorat de mafioţi, interlopi, amante, copii şi soacre, se delimitează de Cozmâncă pentru simplul motiv că acuzaţiile aduse PSD sunt în favoarea lui Băsescu. Mircea Geoană bâiguie, ca de obicei, ceva confuz, peltic şi ilogic, cum că ar fi păcat că au trecut 5 ani până să spună şi Cozmâncă aceste lucruri despre PSD şi pune toată treaba pe seama libertăţii de expresie în România, dacă înţelegeţi ceva din asta.
Prima concluzie care se trage din acest spectaculos ambuteiaj "ideologic" este faptul că PSD nu a fost niciodată un partid, ci o haită de hămesiţi, mânaţi de aceleaşi instincte. A doua concluzie: s-au îngrăşat atât de tare peştii din PSD, încât nu mai încap în bazinul politic. A treia concluzie: numai un miracol l-ar mai putea menţine pe Mircea Geoană în actuala poziţie.

E firesc să te întrebi ce-o fi în mintea tuturor infractorilor din PSD şi ce-o fi în mintea celor care îi susţin? Ceauşescu a dat socoteală şi după câteva zeci de ani. Toţi, în istorie, mai devreme sau mai târziu, au dat socoteală. În fel şi chip. E drept că pentru fiecare recuperare a adevărului a trebuit să moară oameni nevinovaţi. Fără sânge, nu se dau lovite lighioanele. Dar, repet, va sosi şi nota de plată.

Mă tot gândesc la social-democraţii "adevăraţi", cum îi numeşte Octav Cozmâncă. Aceştia nu sunt în primul rând social-democraţi, ci oameni onorabili, cu o statură morală şi profesională probată de timp. Se pot enumera multe nume aici. Însă nenorocirea este că de aceşti oameni n-au auzit niciodată nici Octav Cozmâncă, nici Ion Iliescu, nici Mircea Geoană.
Şi probabil că nici nu-i va interesa să audă vreodată.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii