Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-istul Dumitru Văduva, cel mai nou membru în ATOP

* schimbarea vine după demisia recentă a social-democratului Florin Mircea din CJ Brăila, care ocupa și poziția de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brăila * Dumitru Văduva a fost ales prin vot secret și l-a avut contracandidat pe PND-istul Cătălin Iordache * noul președinte urmează să fie ales de ATOP

 

 

Plecarea recentă a PSD-istului Florin Mircea din Consiliul Județean a generat o serie de modificări administrative, iar una dintre acestea este reîntregirea componenței Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brăila. Acesta era președintele ATOP, iar cum locul a rămas vacant, membrii CJ Brăila au propus un nou membru în cadrul Autorității. Este vorba despre PSD-istul Dumitru Văduva. După cum a anunțat șeful Consiliului Județean, Francisk Chiriac, noul președinte ATOP o să fie ales în cadrul unei ședințe a entității.

Interesant este că fiind vorba de persoane, alegerea s-a făcut prin vot secret, iar Văduva a avut și un contracandidat. Pe scurt, PSD-istul Viorel Mortu l-a propus ca membru în ATOP pe Dumitru Văduva, iar liberalul Ovidiu Nechita l-a propus pe PND-istul Cătălin Iordache. În ordine alfabetică, fiecare membru CJ prezent în sală a fost chemat să voteze și cum pe durata votului atmosfera ședinței s-a detensionat puțin, Cătălin Iordache l-a întrebat pe Chiriac dacă poate să profite de moment pentru a încerca o scurtă “campanie electorală. Cum Chiriac nu a avut nimic de obiectat, fiecare membru care a mers la urne a fost întrebat sub formă de glumă de consilier dacă îl va vota sau nu, sau, după caz, a avut parte de comentarii ironice în contextul în care PND-istul considera că acesta va vota în mod cert cu contracandidatul său.

Știu că mizez pe votul dumneavoastră!”, “Nu uita că ești în opoziție!”, “Stați liniștiți, s-ar putea să nu iau nici toate voturile de la PNL”, “Vezi ce faci, votează cu inima!”, “Aici am două voturi, trei... Eu le număr. Auziți, dar Diaspora nu votează trei zile?”, “Aici nu am șanse!”, “Domnul președinte a votat cu mine”, comentarii în acest gen au curs pe toată durata votării, spre amuzamentul vizibil al membrilor CJ Brăila.

În final, Văduva a primit 20 voturi “pentru” și 10 “împotrivă”, în timp ce la Iordache situația a stat exact invers, 10 voturi “pentru” și 20 “împotrivă”, iar 1 vot a fost nul.

Componența ATOP în prezent arată în felul următor: consilierii județeni PSD Dumitru Văduva, Fănel Burtea, Marius Valentin Dobrota, PND-ista Simona Drăghincescu, PNL-istul Vasile Cortez și PMP-istul Viorel Botea. De asemenea, Adrian Glugă Șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila, Vasile Mot Împuternicit, Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, Cristian Ion Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dunărea" Brăila, Georgică Tănase Director executiv, Poliția Locală Brăila,

Subprefectul Sterea Rada, Petrică Călin reprezentantul Corpului Național al Polițistului, Drăgan Ion reprezentant al comunitatii Municipiului Brăila

Ștefan Racu reprezentant al comunității Orașului Ianca, Milan Ciocârlan reprezentant al comunității Comunei Movila Miresii.

Reamintim că un membru ATOP primește în jur de 300 - 400 lei pe lună pentru activitatea depusă.
Categorie articol: 

Comentarii