Mergi la conţinutul principal

PSD-istul Cristian Rizea crede ca brailenilor de la sate le trebuie bazine de inot de 25/12,5 metri

Candidatul PSD in Colegiul V pentru Camera Deputatilor, Cristian Rizea, parasutat de la centru pe listele Brailei, pare cazut din luna cind este vorba despre prioritatile pe care le-a identificat, atunci cind, spune el, a batut cu piciorul toate localitatile. In prima conferinta de presa alaturi de colegii de partid din Braila, la care a avut si el ceva de spus - pentru ca au fost si conferinte de presa la care n-a avut nimic de spus - Rizea a batut, ce-i drept, cimpii, venind cu promisiuni electorale de-a dreptul hilare. Fiind complet rupt de realitatile Brailei si neavind timp in care sa se puna la punct cu acestea, dat fiind ca a fost aruncat in circumscriptia Braila pe ultima suta de metri, inainte de depunerea listelor, Rizea vine cu povesti de adormit copiii, de genul promisunii ca, pe mandatul sau, vrea sa faca in asa fel incit pensiile celor de la sate sa fie egale cu cele ale orasenilor: "Din ce am constatat eu, in majoritate, in Colegiul V sint persoane in virsta, iar prioritatile pe care eu le am, ca si potential parlamentar, se adreseaza persoanelor in virsta, ma refer in primul rind la cresterea pensiilor, vrem ca pensia de la tara sa fie egala cu pensia de la oras. Alta prioritate o constituie subventiile acordate celor care muncesc in agricultura si ma refer la cele 15 milioane de lei vechi, pentru fiecare ha de pamint cultivat si reducerea cu 50% a pretului motorinei folosite pentru agricultura".
In continuare, Rizea, care n-are habar de ce s-a intimplat la Braila in ultimii ani, a vorbit de funie in casa spinzuratului, evocind necesitatea realizarii unui parc industrial: "Totodata, trebuie create acele parcuri industriale, la nivelul judetul Braila, un parc industrial, dar in primul rind trebuie accesate acele fonduri europene. Trebuie sa venim cu niste oameni competenti, iar eu in acest sens pot sa va spun ca am o experienta, am fost fost cinci ani de zile reprezentantul Romaniei pe relatia cu UE, pe programul Tineret, am multe cunostinte, multe relatii sedimentate in aceasta parte de timp cu oficialii de la Bruxelles si va spun: trebuie doar sa avem oameni competenti".
"Cea mai tare" prioritate identificata de Rizea in Colegiul V - respectiv in zona Insuratei, Chiscani, Zavoaia, Tichilesti, Dudesti, Frecatei, Baraganu, Marasu, Gropeni, Stacuta, Traian, Unirea, Ciresu, Ulmu, Bordei Verde, Viziru, Tufesti, Bertestii de Jos, Rosiori, Ciocile si Victoria - a pastrat-o, insa, pentru finalul apoteotic: bazinele de inot de dimensiuni foarte precise: 25/12,5 metri. Cu alte cuvinte, in mediul rural, in comune in care nu exista retea de apa potabila, iar oamenii se spala in covata, pentru Rizea este de importanta capitala ca satenii sa faca sport, astfel incit vrea sa faca in fiecare localitate cite un teren de sport si un bazin de inot. Ne intrebam daca nu cumva, din delicatete, Rizea a promis, de fapt, mai pe ocolite, sa le faca tuturor localitatilor baie comunala in bazin deschis. Iata, insa proiectul candidatului: "Pentru tineri am un program, cred ca inovator, pentru colegiul V, acela de a face pe cei patru ani de mandat ca parlamentar cite un teren de sport si cite un bazin de inot de dimensiuni 25/12,5 metri, pentru fiecare localitate. E un proiect, zic eu, curajos si daca o sa mergeti la Ianca, o sa vedeti ca acolo exista un proiect pilot in acest sens, care cred ca in doua-trei luni va fi finalizat, realizat exclusiv cu bani din finantari extrabugetare. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faca primarii este sa puna la dispozitie pamintul. Eu cred ca este important pentru sanatatea copiilor un astfel de proiect si pentru a oferi si celor mici si celor mai mari posibilitatea de a face sport, pentru ca sportul inseamna si sanatate pentru ei".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro