Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-istii isi decid candidatul definitiv la Primarie in aceasta toamna

PSD Braila isi face sondaj de opinie la finalul acestei toamne, iar in functie de rezultatul acestuia, se va lua decizia definitiva, cu privire la candidatul partidului la alegerile pentru Primarie. Conducerea locala a PSD a luat aceasta decizie la sfirsitul saptaminii trecute, cind s-a discutat in Biroul Politic problema unui eventual sondaj si a perioadei in care trebuie facut. In ciuda parerii candidatului propus de organizatia municipala a PSD, Viorel Balcan, care considera ca nu se poate face un sondaj edificator pina nu se stiu si candidatii principalelor partide locale, conducerea organizatiei judetene a hotarit ca se pot lua decizii si daca se fac comparatii cu posibili candidati. Astfel, presedintele executiv Aurel Simionescu a admis ca, daca se face in toamna, contracandidatii lui Balcan vor fi trecuti, in mare parte, "la ghici": "In functie de rezultat, va urma procedura corespunzatoare. Daca domnul Balcan obtine un scor favorabil, atunci Biroul Executiv Judetean va valida rezultatul de la municipiu si-l va transmite la Bucuresti, catre Comitetul Executiv. Daca nu se va intimpla acest lucru, noi vom relua procedura pe care am avut-o, respectiv Biroul Executiv Municipal, cu discutie, Biroul Executiv Judetean si apoi, la centru. Noi am hotarit ca din partea PSD, in acest sondaj, sa intre un singur nume, respectiv Viorel Balcan. Il vom compara cu posibili candidati, asa cum si dumnealui este un posibil candidat. Asa cum stim noi, domnul Mihai Danut doreste sa candideze, domnul Obreja doreste sa candideze, domnul Cibu doreste sa candideze. Orice sondaj isi are gradul lui de relativitate, dar trebuie sa avem o estimare a situatiei, trebuie sa vedem si care este increderea de care se bucura PSD, ce se va intimpla si in zona europarlamentarelor, am dori sa avem niste informatii".
Totodata, cu ocazia sedintei Delegatiei Permanente de la sfirsitul saptaminii trecute, a fost "urecheat" si consilierul Doru Damian, un alt potential candidat, care a amenintat, voalat, intr-o conferinta de presa trecuta, ca daca nu se va organiza sondajul de opinie in aceasta toamna, el s-ar putea retrage din toate functiile de partid, raminind simplu membru, in semn de protest. "Am discutat acest lucru, a fost un repros la adresa domnului Damian pentru aceasta declaratie, dumnealui spune ca declaratia nu a fost legata de partid, in general, ci de afirmatiile de atunci ale domnului Balcan. Noi am solicitat domnului Balcan sa se abtina de la astfel de declaratii transante intr-un anumit moment, dorinta noastra este sa fim impreuna si sa rezolvam impreuna problemele pe care le avem la un anumit moment, pentru ca daca vom cistiga, vom cistiga toti si daca vom pierde, vom pierde toti", a mai spus Simionescu.
Senatorul a admis si ca, intr-un fel, frustrarea lui Damian este de inteles, in contextul in care in urma votului "consultativ" dat de membrii organizatiei municipale, primii trei au fost, in ordine descrescatoare: Damian, Simionescu, Balcan, pentru ca, in urma votului dat de conducerea organizatiei municipale, sa iasa primul Viorel Balcan si sa nu se dea nici o explicatie membrilor de partid: "Aceasta a fost procedura pe care noi am agreat-o de la inceput si a fost acceptata de toti cei care au participat la aceasta actiune. Conducerea care a votat a insemnat 36 de oameni, care si-au exprimat optiunile. Si n-a fost o decizie la limita, a fost una luata cu majoritate substantiala. Dar in momentul in care am acceptat o anumita procedura, trebuie sa acceptam si rezultatul".
Categorie articol: 

Comentarii