Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD isi face anticampanie electorala

Uite candidatul, nu e candidatul! Este jocul penibil pe care-l face PSD Braila, care, ca sa ne exprimam elegant, urineaza contra vintului, stropindu-se din cap pina-n in picioare in intregul sau, desi tinta ar fi trebuit sa fie doar candidatul propriu la Primaria municipiului, Viorel Balcan. Dupa ce Balcan l-a asezat pe Stancu la masa - e drept, o masa pentru care ultimul platise - si l-a facut om (politic), mai nou, presedintele PSD, Gheorghe Bunea Stancu, nu suporta ideea ca "Piticul" sa-si traga si el un scaun la o alta masa, cea de alaturi, de la Primarie.
Si cum la Stancu, ce-i in gusa, e si-n capusa, ca nu e dispus la o minima diplomatie - nu dintr-o sinceritate impinsa la extrem, ci pentru ca este multumit sa-si demonstreze siesi zilnic ca-si poate permite orice, cu oricine - acesta arata pe fata ca nu-l sustine pe Balcan. Mai concret, i-a transmis candidatului propriu, prin intermediul presei, ca sa nu-si faca impresia ca-l va sustine cineva de la organizatia judeteana, dat fiind ca, pina acum, n-a demonstrat ca are sanse la Primarie. Se gindeste liderul PSD ca daca insasi conducerea partidului arata ca nu-l vrea pe "Piticul", e aproape imposibil sa-l vrea majoritatea electoratului? Aveti pretentii absurde! S-a gindit liderul PSD sa-si tina gura si sa nu-l mai anunte pe Balcan drept candidat propus, daca tot isi propune sa-l "rezolve", inainte de campania electorala? Iarasi aveti pretentii absurde! Nu, liderul PSD nu gindeste, el munceste, evident, pentru partid. Altfel spus, isi face mina cu candidatul propriu, pina la alegerile din vara lui 2008, cind va trebui sa se ocupe de contracandidatii din alte partide.
Dupa ce au luat-o in "bot" la alegerile precedente, desemnindu-si candidatul in al 12-lea ceas si si-au batut joc de el, punindu-l sa se pozeze la costum si cravata, linga gramada de gunoaie si dansind jenat in gramada de rromi, PSD-istii par a nu invata nimic din experienta trecutului. Mai mult, intrebati de ziaristi de soarta candidatului invizibil, PSD-istii se enerveaza si spun ca asa e strategia, sa-l tina ascuns, pina se va dovedi vrednic sa fie scos la vizionare. Mai mult, ei dau cu bita in balta, opinind ca pina la alegerile din 2008 mai este un an, si au timp destul sa se hotarasca asupra candidatului. Pai, nu ziserati adineauri ca l-ati gasit, in persoana lui Balcan?! Mai baieti, va dati voi partid mare, dar conducerea voastra este tare numai de cap! Aveti timp pentru a va face de cacao, daca veti continua "strategia" pe care ati aratat-o pina acum. Pina si un amator in ale politicii va poate spune ca daca anunti un candidat, mergi cu el pina-n pinzele albe, daca vrei sa fii credibil, iar strategia voastra este de doi bani, si nu va face din candidatul vostru nici macar un leu vechi, daca vi-l "promovati" declarindu-va neincrederea in sansa sa!
Si-nca nu v-am spus partea cea mai tare, culmea strategiei despre care vorbeam: conducerea PSD spera ca partidele locale sa cotizeze toate, unite-n suflet si-n simtiri, ca sa plateasca sondajul ce va determina sansele candidatului Viorel Balcan la Primarie...
Categorie articol: 

Comentarii