Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-iştii se întâlnesc astăzi, înainte de şedinţa de îndată a CJ

Edilul şef Aurel Simionescu a declarat că PSD-iştii se vor întâlni în această dimineaţă pentru a discuta situaţia din cadrul CJ Brăila, înainte de şedinţa de îndată convocată la ora 10:00 de către vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita. Mergând pe aceeaşi linie, primarul a făcut ieri şi un comentariu legat de problema eliberării din funcţie a vicelui CJ. Din punctul său de vedere, grupul celor 17 consilieri PSD şi PPDD ar fi procedat greşit încă din data de 18 august, când au solicitat convocarea unei şedinţe ordinare în care se urmărea eliberarea din funcţie a lui Nechita, în loc să meargă pe varianta unei şedinţe de îndată. "La momentul 18 august, când au depus solicitarea, s-a greşit. Era o situaţie de urgenţă, oamenii nu îşi luaseră salariile, dar la momentul acela trebuia convocată şedinţa de îndată. Au ajuns acum la înţelepciunea asta. Citim legea şi vedem că şedinţa de îndată se poate convoca ori de câte ori este neapărată nevoie. La momentul ăla, punctual, pentru subiectul respectiv era nevoie de această şedinţă de îndată. Legea nu spune nicăieri că un anumit tip de eliberare din funcţie - că aici au fost discuţiile -, sau de aşezare în funcţie, trebuie făcută într-un anumit tip şedinţă, că e ordinară, extraordinară sau de îndată. Dacă legea nu spune, este permis. Dumnealor aveau un anumit tip de majoritate pe care trebuia să o folosească la momentul respectiv şi în şedinţa aceea să facă ce trebuia făcut. Nu s-a întâmplat acest lucru, s-a revocat că nu sunt 7 zile - şi aici este o discuţie, că nu ne-am născut acum funcţionari publici şi bănuiesc că ştim să numărăm care sunt alea 5 - 7 zile. De aici tot tăvălugul ăsta de amânări, de discuţii, de ameninţări, de majorităţi, care nu fac bine din punct de vedere administrativ activităţii propriu-zise", a declarat Simionescu.
De precizat că pe ordinea de zi a şedinţei de îndată de astăzi nu se află decât două puncte: "Proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din limitele sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrare şi a cotei de 18,5% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru proiectul de buget pe anul 2015 şi estimările pe anii 2016-2018" şi cel privind "abrogarea art. 2 al HCJ Brăila, nr. 103/2014 privind desemnarea unui vicepreşedinte al CJ în vederea exercitării atribuţiilor preşedintelui Consiliului, cu caracter temporar, pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte al domnului Gheorghe Bunea Stancu".
Potrivit declaraţiei de miercuri a vicepreşedintelui CJ Ovidiu Nechita, ordinea de zi a unei şedinţe de îndată nu poate suferi modificări, rămâne însă de văzut ce vor pune la cale PSD-iştii în întâlnirea dinaintea şedinţei de astăzi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii