Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD-iştii din CJ nu au vrut să renunţe la felicitări şi calendare de sărbători

• consilierii judeţeni au aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare sumele alocate pentru achiziţionarea de produse pe care CJ Brăila le oferă de sărbători colindătorilor, dar şi tradiţionalele calendare şi agende pentru ei şi angajaţii instituţiei • un amendament de bun-simţ al consilierului judeţean PND Cătălin Iordache a fost respins însă, prin abţinere, de membrii PSD şi aliaţii acestora • Iordache a propus renunţarea la alocarea de bani pentru felicitări şi calendare şi plusarea sumelor la pachetele colindătorilor, însă nu s-a bucurat decât de sprijinul PNL-iştilor • suma alocată de CJ pentru sărbătorile de iarnă în 2018 este de 34.243 lei, din care 20.243 lei pe felicitări, agende şi calendare

 

Situaţie cel puţin jenantă la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean Brăila, când s-a dezbătut şi aprobat programul “Promovarea tradiţiilor specifice Sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou” şi sumele pentru acesta. Este vorba despre pachetele pe care consilierii judeţeni le oferă colindătorilor în perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi a produselor pe care şi le dăruiesc lor şi angajaţilor instituţiei (felicitări, calendare, agende), precum şi altor instituţii administrative, după caz. Pe scurt, pentru sărbătorile din iarna aceasta CJ Brăila a alocat suma totală de 34.243 lei, din care 20.243 lei către achiziţia de felicitări, agende, calendare şi încă 14.000 lei pentru darurile colindătorilor. Totodată, s-a stabilit că toate produsele, indiferent de categorie, vor fi în număr de 350.

Interesant este însă că la dezbaterile de la acest proiect consilierul judeţean PND Cătălin Iordache a venit cu un amendament de bun-simţ, care a fost respins prin abţinerea consilierilor PSD şi a aliaţilor acestora fără vreo explicaţie pertinentă. Iordache a propus renunţarea la achiziţia de felicitări, calendare şi agende şi majorarea sumelor pentru pachetele colindătorilor sau a numărului acestora, însă nu s-a bucurat de succes.

“În primul rând, eu nu ştiu de ce dumneavoastră faceţi diferenţe aici în proiect. Poate îmi spuneţi şi mie care este diferenţa dintre colindători şi urători? Iau mai mult colindătorii şi mai puţin urătorii? Sau invers? Nu înţeleg. Şi de ce sunt doar 350 de bucăţi pentru fiecare categorie de produse? Amendamentul meu este următorul: renunţaţi, vă rog frumos, la calendarele de perete, la calendarele de birou, la felicitările pe care ni le trimiteţi nouă şi nu le citeşte nici dracu', lăsaţi doar 20 pentru prefect şi cine mai trebuie, şi mai bine daţi-le copiilor nişte pachete. Nu ne mai daţi nouă felicitări şi altele. Nu are niciun rost”, a declarat Iordache, alături de alte remarci privind formularea în limbaj de lemn a proiectului. Acesta a făcut un comentariu ironic legat de faptul că în raportul proiectului se foloseşte sintagma “sărbători de iarnă AFERENTE anului 2018”, cu precizarea că ar fi trebuit să fie adăugat şi termenul “corespuzătoare” pentru ca textul să fie complet.

De acord cu ideea de a se renunţa la produsele pentru CJ s-au arătat şi consilierii PNL Brăila.

Preşedintele Consiliului, Francisk Chiriac, a supus la vot amendamentul lui Iordache, atât PND-istul cât şi membrii PNL au votat “pentru”, însă PSD-iştii şi aliaţii acestora s-au abţinut, astfel că propunerea nu a trecut. Grupul celor din opoziţie a izbucnit în râs, însă consilierii PSD nu au replicat în niciun fel. Ulterior, Chiriac a supus la vot şi proiectul în forma sa iniţială, acesta fiind aprobat cu 29 voturi “pentru” şi 2 abţineri din partea consilierilor PNL Ovidiu Nechita şi Marian Sârbu.
Categorie articol: 

Comentarii