Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD Braila si-a schimbat parasutatul

PSD Braila a trebuit sa aleaga, din mai multe rele - respectiv, din mai multe variante de parasutati de la centru -, pe cel mai mic, respectiv pe bucuresteanul nascut in Galati, Cristian Rizea. Anuntul privind formula finala a listei de candidati a organizatiei locale a fost facut ieri dimineata, in cadrul unei conferinte de presa, cind presedintele local Gheorghe Bunea Stancu a declarat ca a reusit sa scape de posibilul parasutat Mircea Stanescu, fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, care i-ar fi dat "mari batai de cap", insa a trebuit sa opteze pentru un alt coleg trimis de la centru, Cristian Rizea. Stancu a explicat ca acesta din urma "este un om cumpatat" si oricum, care are mai mult legatura cu Braila decit Stanescu, pentru ca are rude aici si de trei ani, ar fi membru al PSD Braila: "Avem un coleg nou, pe care l-am prezentat vineri la citiva dintre colegi, se numeste Rizea Cristian, este venit din Bucuresti, a fost director general sau presedinte la Autoritatea Nationala de Tineret, este de 3 ani membru al organizatiei noastre, are rude in citeva localitati componente ale judetului Braila, este tinar, are 39 de ani, vorbeste mult mai bine decit predecesorii sai la acest asa-zis fotoliu de parlamentar - ca deocamdata este pe gard, nu este in curtea noastra - si speram sa fie o optiune buna in Colegiul V, unde avem mari sperante ca vom obtine un scor foarte bun, daca nu vom cistiga colegiul respectiv".
Intrebat cum ramine cu declaratiile sale de acum circa un an, cind spunea ca el, unul, nu va accepta vreun parasutat de la centru pe listele PSD Braila pentru parlamentare, Stancu a explicat ca nu te poti pune contra valului: "Sint de acord ca am facut aceasta afirmatie, dar am lasat de fiecare data loc si am spus ca, in principiu, nu sintem de acord cu oameni de la centru, dar daca situatia o va impune si va trebui sa acceptam, sa alegem un om care ne convine noua, pentru ca daca ni-l lasa pe Mircea Stanescu, aveam dureri de cap. Indiferent cum faceam, trebuia sa accept unul, ca altfel, te pui contra la tot valul si nu poate sa opreasca nimeni valul. Alti colegi de-ai nostri au o situatie si mai grea: la Olt, de exemplu, nu este decit presedintele din organizatia respectiva, restul sint toti de import; la Galati sint doi de la PC. Trebuia sa aleg: ori PC, ori de import si eu zic ca am ales varianta cea mai buna, pentru organizatia noastra. Dintre cei care ni s-au pus pe masa, noi am zis ca il cunosteam, stiam cine este domnul Rizea, m-am consultat cu colegii mei si am zis ca e un om cumpatat, care vrea sa faca ceva si speram sa nu se intimple dupa alegeri ceea ce s-a intimplat si cu altii, a fost primul lucru pe care i l-am spus domnului Rizea".
Liderul PSD a mai spus ca organizatia sa si-a fixat ca tinta electorala obtinerea a minim 3 mandate de deputati si unul de senator, cu precizarea facuta in gluma de consilierul Sorin Bosneag ca "daca iese si George Dragu - fost membru PSD, actual membru PDL - , vom avea mai multi deputati".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii