Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD Braila se bucura ca exista mai multi candidati la presedintia partidului

Conducerea organizatiei judetene PSD este unanima in a aprecia faptul ca s-a anuntat mai mult decit o candidatura pentru presedintia partidului, pentru Congresul din luna decembrie. Liderii PSD sustin ca nu vor sa faca, deocamdata, nici un fel de comentarii asupra acestor candidaturi, si precizeaza ca delegatii Brailei nu vor vota pentru o anumita persoana, ci pentru un anumit proiect politic, cel pe care-l vor considera cel mai bun si mai potrivit pentru cistigarea alegerilor generale din 2008. Consilierul judetean Alexandru Sculschi se arata insa deranjat de faptul ca Sorin Oprescu, unul dintre candidatii anuntati pina acum, deja se plinge ca Geoana ar trage sforile, pentru a cistiga alegerile din partid: "Presedintele pe care noi il dorim va fi legat neaparat de proiectul politic. Noi nu plecam in momentul de fata cu un nume anume, cu pareri preconcepute. Din acest punct de vedere, personal sint deranjat de ceea ce Sorin Oprescu incearca sa avanseze, cum ca in anumite zone deja se fac grupuri, se aduna opinii si delegati care sa mearga pe un anumit tip de vot. Braila nu face parte dintr-un scenariu de tipul acesta. Nici pe coridoare nu se vor face echipe care sa comploteze. In masura in care delegatii nostri vor fi convinsi de un anumit tip de proiect, il vor vota pe unul sau pe celalalt. Cu cit sint mai multi si cu cit proiectele politice sint mai diverse si mai convingatoare, cu atit mai bine".

"Geoana are ascendentul ca este presedinte in functie si poate sa influenteze pe ici, pe colea, in anumite judete"

Sculschi mai are un dinte impotriva lui Oprescu, despre care crede ca nu s-a achitat asa cum se cuvine de sarcina de coordonator de la centru, al organizatiei PSD Braila: "Intr-adevar, a fost la Braila, a raspuns de Braila domnul Oprescu. Din punctul meu de vedere este un politician versat, cu un verb extrem de puternic si de ascutit, dar poate putintel mai izolat, asa, mai putin dispus sa lucreze intr-o echipa, dupa cum l-am perceput eu. Ii reprosez personal faptul ca nu a fost alaturi de noi atunci cind a trebuit sa ne rupem categoric de Anton Lungu, a tot lasat-o scaldata, “decideti voi, nu decid eu”. Apoi, dupa ce a demisionat Balcan, a fost numit un presedinte interimar. Cind s-a dus domnul Lascu cu nu mai stiu cine, deputatul Dragu George, si vine cu o semnatura de la Adrian Nastase. un alt presedinte interimar, unde a fost Sorin Oprescu? Apropo de un om care din punct de vedere organizatoric si nu numai raspundea de organizatie. Mai mult, Oprescu era prezent aici cind delegatia a spus ca vrem un presedinte interimar, pentru cit o fi, o saptamina sau o luna, dupa care a disparut. Temperamentul politic al domnului Oprescu este mai putintel adecvat pentru un lider la scara nationala. Repet, este un punct de vedere strict personal".
Presedintele PSD Braila, Gheorghe Bunea Stancu, promite insa ca nu va permite ca organizatia sa sa fie antrenata in jocuri de culise, legat de alegerea noului presedinte al partidului. El sustine ca vor fi analizati cu atentie toti candidatii si proiectele lor, iar cel mai bun va invinge, cel putin in ceea ce priveste modul in care Braila va vota, la alegerile interne: "Este o normalitate ca au mai aparut candidaturi, noi o sa ne intilnim cu o zi-doua inainte de a merge la Bucuresti cu delegatii, iar cit despre lupta dintre Geoana si Oprescu cred ca este prematur sa facem comentarii acum. Oprescu este o persoana cunoscuta in partid, are expertiza lui, Geoana are ascendentul ca este presedinte in functie si poate sa influenteze pe ici, pe colea, in anumite judete, dar pe noi nu ne va influenta nimeni in deciziile pe care le vom lua. E bine ca au mai aparut candidaturi".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii