Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PSD Braila nu-si permite sa dea 5.000 de euro, pentru un sondaj

Dupa ce a fost refuzata de doua dintre principalele partide locale, conducerea organizatiei judetene PSD Braila a decis sa-si gaseasca, totusi, niste parteneri mai mici, numai sa aiba cu cine imparti cheltuielile presupuse de viitorul sondaj de opinie, de pe urma caruia politicienii vor sa afle cam cum stau in preferintele electoratului. In disperare de cauza, dupa ce au fost pasati de PD si PNL, PSD-istii au mai renuntat la pretentii privind complexitatea sondajului, ceea ce micsoreaza si suma necesara realizarii lui, de la circa 15.000 euro, la 5.000 de euro. Liderul Gheorghe Bunea Stancu nu s-a sfiit sa recunoasca faptul ca in primul rind este vorba despre bani, si ca 5.000 de euro este o suma foarte mare pentru organizatia sa: "Ne-am bucura sa il facem foarte repede, dar cred ca nu vom reusi mai devreme de doua luni, pentru ca exista niste etape in care se fac masuratorile. Probabil ca il vom face tot la comun, poate nu cu toate partidele politice, cu mai putine. Oricum, nu ne-am propus sa facem cu PD-ul niciodata un sondaj comun, asa ca nu este o problema ca au refuzat. Cu PNL-ul, dupa cum mi-a spus domnul Cibu, este vorba despre o instructiune de la centru, care-i interzice sa faca un sondaj comun. Sintem in discutii cu PRM-ul si cu PC-ul, pe aceasta tema. Motivul nu este altul decit banii, noi nu sintem atit de bogati, ca nu sintem la guvernare, sintem intr-o perioada in care stam mai prost cu banii si dorim sa impartim aceste cheltuieli care nu sint deloc mici. Un sondaj consta minim 5000 de euro, daca nu 10.000 euro, dupa cum e esantionul de mare. Noi vrem o masuratoare corecta. Vrem sa facem un sondaj acum si altul, in primavara".
In ceea ce-l priveste, presedintele PRM Braila, George Moisescu, nu este inca hotarit daca va bate palma cu PSD-ul sau nu:
"Noi vom face un sondaj ca sa vedem pozitia partidului in preferintele electoratului brailean, dar nu ne-am hotarit inca daca acum sau atunci cind toate partidele si-au anuntat candidatii la primarie. Multe partide nu au un candidat, ci 2 - 3. Atunci cind isi vor definitiva candidaturile vom discuta si noi. Noi sintem dispusi sa facem noi unul, pentru candidatul nostru. Am vazut ca anumiti lideri ai altor partide au avansat niste propuneri de candidati de la Romania Mare, dar noi nu ne-am hotarit inca".
Categorie articol: 

Comentarii