Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prudență! Zero oficial nu e musai zero absolut

Cu bâlbe, cu neclarități, cu un pic de vid legislativ – nimic nou care să ne mire sau îngrijoreze, aceștia sunt parlamentarii pe care de 30 de ani îi tot votăm – de astăzi, 15 mai, România iese din starea de urgență și intră în starea de alertă. Adică măsurile menite a împiedica răspândirea virusului se vor mai relaxa, principalele servicii la care vom avea acces începând de astăzi, bineînțeles cu respectarea anumitor condiții, fiind cele oferite de saloanele de înfrumusețare și frizerii,  cabinetele stomatologice și biserici. Dar, cel mai important, vom redobândi, chiar dacă limitat cumva, dreptul la mișcare, cu mențiunea că rămâne valabilă păstrarea distanțării sociale (două brațe, după cum a explicat Raed Arafat), iar purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun este obligatorie.

În mare, acestea sunt principalele măsuri care ne vizează în mod direct pe noi, cetățenii, și de respectarea cărora va depinde pasul următor, respectiv fie extinderea  relaxării, fie reîntoarcerea în izolare. De aceea, comportamentul nostru va fi esențial!

Brăila este unul dintre orașele ”norocoase”, în care, oficial, nu mai există niciun bolnav de covid. Pe de o parte e bine, felicitări dragi concitadini!, pe de alta însă, atenție mare! 0 (zero) oficial nu înseamnă neaparat și 0 ABSOLUT!

Nu o să reiau acum povestea cu asimptomaticii, mincinoșii, iresponsabilii etc... cred că ați învățat-o deja pe de rost. Vreau doar să vă reamintesc: ei există și umblă printre noi. Iar răul pe care îl pot produce e real, confirmat, demonstrat.

Așadar, bucurați-vă de doza de libertate câștigată astăzi, dar comportați-vă cu prudență! Respectați distanța, purtați masca, spălați-vă, dezinfectați-vă cât de des puteți și, foarte important, protejați-vă copiii și bătrânii! Nu vă culcați pe o ureche... nu mai avem niciun bolnav, deci noi, la Brăila, am scăpat de virus. E doar o falsă aparență! El poate lovi din nou, de oriunde, oricând, de unde nici nu te aștepți. Și cum nimeni nu vă poate apăra, întreaga responsabilitate vă aparține.

Prea multa relaxare este acum dușmanul din umbră. La urma urmei, deși a fost distribuită ca o glumă în social media, ”maxima” aceasta reflectă foarte bine realitatea: starea de alertă e doar varianta feminină a stării de urgență, adică izolare cu saloanele de înfrumusețare deschise.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii

Recomandari din aceeasi categorie