Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxenetii demascati de "Obiectiv" - trimisi in judecata

In urma cu citeva zile, proxenetii care scoteau pe piata sexului din municipiu o minora de 14 ani si au fost demascati de un redactor de la "Obiectiv", in noiembrie, anul trecut, au fost trimisi in judecata si s-ar putea "pricopsi" cu ani grei de puscarie. Pestii sint acuzati de procurori ca au intermediat intilnirea dintre reporterul sub acoperire si prostituata minora, pentru a obtine bani de pe urma pustoaicei - martor principal al acuzarii fiind chiar jurnalistul care i-a dat pe mina legii.
"Doua dansatoare profesioniste, prestam servicii domnilor generosi la diferite ocazii, discretie maxima" - asa suna anuntul publicat de pestii Marius-Cristian V. si Carmen -Nicoleta R., prietena lui, originara din Tirgoviste. Incercind sa-i prinda in flagrant pe proxeneti, in prima zi in care a fost publicat anuntul, pe 18 noiembrie 2005, in jurul orei 11.30, un redactor de la "Obiectiv" a telefonat la numarul specificat in anunt si i-a raspuns o voce suava: "Oferim tot ce vrei. Sex - doua milioane. Sintem doua tipe, una blonda si una bruneta, acum depinde ce doresti... Sex facem la tine sau la hotel, ca la mine nu se poate", a marturisit tipa cu accent de ardeleanca. La 12.10, reporterul a ajuns cu un taxi la locul stabilit, iar la bordul masinii au urcat imediat doua individe care s-au recomandat a fi Carmen si Alexandra. Ulterior, sussemnatul avea sa afle ca blonda se numea Carmen-Nicoleta R., 23 de ani, originara din Tirgoviste, iar bruneta - Alexandra-Ioana P., de 14 ani, cu domiciliul in Brasov.

Pretul minorei - negociat ca la piata

Insotit de cele doua, gazetarul s-a deplasat cu acelasi taxi pe Calea Calarasilor, la un restaurant, pentru a pune la punct detaliile privitoare la pret. Atit pe drum, cit si la masa, Carmen a fost sunata pe mobil de mai multe ori de prietenul ei, care era ingrijorat de ce se prelungeste discutia si de ce clientul nu s-a dus direct la hotel, pentru a beneficia de serviciile minorei.
La restaurant, Carmen a povestit reporterului sub acoperire cum a cunoscut-o pe Alexandra si a marturisit ca ea se ocupa doar cu dansul, spre deosebire de minora: "Eu dansez, iar de sex se ocupa Alexandra. Ne-am cunoscut in orasul Sf. Gheorghe, am lucrat amindoua la un club de noapte. La fel faceam si acolo - eu cu dansul, iar Alexandra - pe camera. Am fost plecata prin Japonia si, cind m-am intors, l-am cunoscut pe prietenul meu, care e din Braila. Am plecat de la Sf. Gheorghe si m-am mutat la el. Cind am plecat, Alexandra m-a rugat sa o iau si pe ea, fiindca o urmarea un peste din Brasov, de la care fugise. Mi s-a facut mila de ea si am chemat-o la Braila, sa stea cu mine si cu prietenul meu. Am dat anunt la ziar, ca sa faca si ea un ban, caci trebuie sa plateasca si ea la intretinere si pentru mincare. Abia am inceput aici, la Braila si, sincer, chiar esti primul client care a sunat si care pare hotarit. Pretul real e 150 euro, dar, daca Alexandra a apucat sa-ti zica la telefon ca o face pe doua milioane, ramine asa. Banii ii impart cu Alexandra pe din doua. Au sunat tot felul de timpiti care ziceau ca n-au bani, dar pot oferi bijuterii. Da' ce sintem noi, casa de amanet, ca sa primim cercei si bratari? Am fi mers amindoua la clubul de noapte din Hipodrom, dar ar fi trebuit sa dam prea multi bani din incasari si am fi lucrat aproape pe degeaba, asa ca am dat anunt in ziar, ca e mai sigur si mai simplu."
In timp ce Carmen era plecata la toaleta, Alexandra a marturisit ca e in Braila doar in trecere, fiindca, de fapt, vrea sa ajunga cu ajutorul blondei in Spania, Italia sau Japonia: "Mi-a promis Carmen ca ma ajuta sa ajung afara. Bineinteles ca are si ea partea ei din bani. Marius si Carmen mai au fete afara, dar ei nu prea vorbesc despre asta, fiindca le e teama sa nu le pice garda pe cap si sa nu afle parintii lui Marius."

"Ieftin si sigur", la motelul lui Ghiuri

Dupa jumatate de ora, prietenul blondei a sunat-o din nou si a intrebat-o unde se afla si ce se petrece cu "musteriul", iar tinara l-a invitat si pe el la restaurant. "De cind am venit aici, iubitul meu ne-a urmarit si acum se invirte cu masina prin fata restaurantului, fiindca e ingrijorat, asa ca l-am invitat si pe el la masa", a explicat Carmen.
Astfel, si-a facut aparitia Marius-CristianV., 24 ani, care a coborit de la volanul unui autoturism de lux. Dupa ce a schimbat citeva cuvinte cu jurnalistul, Marius l-a sfatuit pe acesta: "Ca sa nu fie probleme si ca sa iesi si tu mai ieftin, eu zic sa mergi la motelul “Viky”, la Ghiuri, fiindca dai 300.000 pe camera, nu 500.000, ca in alte parti. Daca vrei, va duc eu cu masina. Pari de incredere si cred ca n-are sens sa mai mearga si Carmen, sa supravegheze."
Carmen, insa, a insistat sa mearga la motel, pentru a se asigura ca Alexandra nu va fi batuta sau rapita de client, dar si pentru a tine de sase, in caz ca, Doamne fereste, s-ar fi apucat Politia sa faca vreo razie. Jurnalistul, Alexandra si Carmen au ajuns cu un taxi la motelul "Viky", in jurul orei 14.00. "Clientul" i-a oferit receptionerei o bancnota de 500.000 lei vechi si a solicitat o camera, pentru o ora-doua, primind rest 150.000 lei. Receptionera a cerut un document de identitate si, intrucit ziaristul a invocat faptul ca nu are nici un act asupra sa, iar minora a ridicat din umeri, Carmen a venit cu ideea salvatoare, pentru a-l ajuta pe client sa beneficieze de serviciile pustoaicei: "Las eu buletinul si astept la restaurant, pina termina ei doi!" Astfel, Carmen s-a asezat la o masa din centrul restaurantului situat la etajul I, iar musteriul si minora au intrat in camera 13.

Dati pe mina Politiei, de reporterul incognito

Pretextind ca merge pina la bar ca sa cumpere un suc si o bere, ziaristul i-a trimit un SMS sefului Inspectoratului de Politie al Judetului, sesizind infractiunea de proxenetism la care fusese martor, apoi a revenit in camera. Dupa 5 minute, Carmen a sunat-o pe Alexandra si i-a zis, agitata: "Plecati imediat de acolo, ca a venit Politia! Nu ma cunoasteti! Vedeti ca Marius e jos, nu-l bagati nici pe el in seama, ca picam toti! Coboriti pe scarile din dreapta, ca prin stinga, pe unde ati urcat voi, urca acum politistii!"
Pentru a nu trezi suspiciuni, reporterul s-a conformat. Intrucit fusese nevoit sa plece de la motel pentru a nu se da de gol si ratase ocazia de a fi "prins" de Politie in compania prostituatei, jurnalistul a decis sa-si forteze norocul. Insotit de prostituata, reporterul a ajuns cu un alt taxi la un restaurant de pe Str. 1 Decembrie 1918, in apropiere de intersectia cu Bulevardul Independentei. Acolo, reporterul l-a telefonat pe seful Politiei, precizind noua locatie si dindu-si acordul de a fi "saltat" odata cu prostituata, pentru ca aceasta sa nu banuiasca legatura dintre "client" si oamenii legii.
In timp ce statea cu gazetarul la masa, prostituata minora a fost sunata din nou de catre Carmen, care aflase ca Politia e pe urmele ei si a avertizat-o sa plece rapid din local. Prostituata nu a mai avut timp, fiindca pe usa restaurantului si-au facut aparitia politistii de la Combaterea Crimei Organizate, care i-au rugat pe jurnalist si prostituata minora sa ii urmeze la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului. La sediu, jurnalistul a marturisit oamenilor legii ca el fusese cel care ii anuntase, le-a prezentat probele inregistrate pentru documentarea articolului si le-a oferit detalii despre modul de operare al proxenetilor. In timp ce jurnalistul discuta cu politistii, a fost sunat de catre Marius V. si rugat de acesta sa minta ca a cunoscut-o pe Alexandra prin oras, si nu prin intermediul lui si al prietenei sale. Dupa ce a fost audiata de anchetatori, Alexandra a fost internata in Centrul de Plasament in Regim de Urgenta, apoi a fost luata de parinti si dusa acasa, la Brasov. In aceeasi zi, cazul a fost preluat de judiciaristii de la Politia Municipiului, pestilor Marius-Cristian V. si Carmen-Nicoleta R. li s-au intocmit dosare de cercetare penala pentru proxenetism - infractiune pedepsita cu pina la 20 de ani de puscarie, daca persoana pusa sa se prostitueze este minora. Recent, Parchetul a inaintat dosarul Judecatoriei, urmind ca, dupa analizarea probelor administrate la dosar si audierea martorilor, magistratii sa dea verdictul.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii