Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxeneta maritata in Franta

Magistratii braileni se lupta din rasputeri sa o aduca in tara pe o femeie implicata in traficul de carne vie - stabilita in prezent in Franta -, data in urmarire internationala prin Interpol. In virsta de 31 de ani, Tudorita Caraivan, originara din comuna Smardan, judetul Tulcea - pe numele careia Tribunalul Braila emisese mandat de arestare preventiva inca din vara acestui an -, ar putea fi adusa sub escorta in Romania, in functie de decizia autoritatilor din Paris. In urma cu citeva zile, la al 5-lea termen al procesului penal intentat proxenetei si altor doua persoane implicate, Viorel Tarau si Daniel Malacu, Tribunalul Braila a dispus "suspendarea cauzei in ce o priveste pe inculpata Caraivan Tudorita, pina la extradarea acesteia". Pe 19 noiembrie 2008, Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala (Interpol) Paris comunica instantei brailene ca pe 10 septembrie, Tudorita Caraivan a fost arestata, insa doua zile mai tirziu a fost eliberata si pusa sub control judiciar, fiind "la dispozitia autoritatilor franceze", in vederea extradarii. Considerata "cap al retelei de trafic de persoane", Tudorita Caraivan este in prezent casatorita in Franta si gravida in luna a patra, de unde si ezitarea francezilor de a o extrada imediat. Surse judiciare ne-au precizat ca, la fel ca si in Romania, femeile insarcinate sau care alapteaza nu pot fi tinute in arest preventiv, acesta ar fi un tratament inuman. In plus, dupa citiva ani de sedere in Franta, suspecta a capatat mai multe drepturi, de care nu se poate face abstractie. Fostul concubin al femeii acuzate de trafic de persoane, braileanul Viorel Romica Tarau, se afla in arest preventiv de sapte luni. Este si motivul pentru care instanta braileana a dispus disjungerea cauzei in ce-o priveste pe Caraivan, aceasta urmind a fi judecata intr-o cauza separata, din momentul extradarii. Cunoscuta sub numele de "Doina", proxeneta s-a sustras de la cercetari. Oamenii legii i-au facut perchezitie acasa si au gasit, printre altele, un pistol cu aer comprimat, 3 tuburi de gaz si o cutie cu alice metalice. Potrivit acuzarii, Tudorita Caraivan si Viorel Tarau, impreuna cu un al treilea individ implicat, Daniel Malacu, au exploatat sexual, in scop de inavutire, cel putin 8 tinere, care au practicat prostitutia in cluburile rau-famate din capitala Spaniei.

In loc de spalat vase, exploatare sexuala

Potrivit anchetatorilor, incepind cu martie 2003, Tudorita Caraivan si Viorel Tarau "au racolat, cazat si transportat atit pe teritoriul Romaniei, cit si spre Spania si au exploatat sexual, prin obligarea practicarii prostitutiei, 8 tinere, obtinind suma totala de 105.000 de euro". Tudorita alias "Doina" se ocupa efectiv de racolare si chiar le caza pe viitoarele "sclave", pina la plecarea in Spania. Tot ea le plasa in cluburi, le supraveghea si, la nevoie, folosea violenta, insusindu-si banii proveniti din practicarea prostitutiei. La rindul lui, Tarau le caza temporar pe fetele racolate, le transporta la Bucuresti, de unde luau autocarul pina in Spania, asista uneori la impartirea banilor, le ameninta pe romancele traficate, ca sa nu-i denunte. In doua cazuri, proxenetii l-au avut complice pe Daniel Malacu.
In martie 2003, R. D. din Sutesti cauta un loc de munca. Malacu a pus-o in legatura cu cei doi proxeneti. Tudorita i-a promis ca o va inscrie la un club din Spania si ca-i va plati taxele pentru eliberarea pasaportului si calatoria. In schimb, R. D. trebuia sa-i restituie datoria si sa imparta cistigul. Femeia s-a lasat induplecata pentru ca avea doua fetite de crescut. Proxeneta a cazat-o, initial, la Smardan si i-a retinut pasaportul, iar pe 17 aprilie acelasi an, a fost scoasa din tara, cu destinatia Spania. R. D. a practicat prostitutia in clubul "Nancy", apoi in "Dallas", "producind" vreo 300 de euro pe noapte. Dupa ce platea "taxa de club", de 70 euro, inmina restul banilor proxenetei. Pe 15 iulie, R. D. si alte brailence care se prostituasera pentru cei doi au revenit in tara, primind de la "Doina" echivalentul in euro a 70 de milioane de lei. Din august si pina in noiembrie, a fost din nou "la produs". Traficanta a amenintat-o ca daca o va denunta, va fi arestata, intrucit a insotit tinere din Romania in Spania. Cert este ca R. D. i-a dat "Doinei" cel putin 7.500 de euro. M. M., cumnata acesteia, care a practicat, de asemenea, prostitutia, "a produs" circa 5.000 de euro.
Braileanca M. G. Z. terminase cursuri de asistent social si cauta de lucru. A fost racolata de catre traficanti, care i-au promis ca va fi angajata la spalat vase intr-un restaurant, cu 1.200 de euro/luna. Cind a ajuns in Spania, tinara a aflat ca trebuie sa se prostitueze. Anchetatorii spun ca o luna de zile, M.G.Z. a refuzat sa-si vinda trupul dar, in final, a cedat, mai ales ca pasaportul era retinut de "Doina". Dupa trei luni, cind a revenit in Romania, a primit, in batjocura, 300 de euro. O alta "sclava", P. P., a fost momita tot cu "spalatul vaselor". In august 2003, ea a ajuns in Jonqueras, linga Madrid, impreuna cu alte victime, unde era asteptata de Caraivan. Amenintata, tinara a cedat, reusind apoi sa aiba 3-4 clienti pe noapte, in acelasi club "Dallas". Prin intermediul P.P., traficantii au bagat in buzunar 20.000 de euro. L. H., a cincea braileanca traficata, "a produs" 4.500 de euro.
F. N. traia impreuna cu mama ei bolnava, din alocatia copilului minor. A aflat de la prietena ei R. D. ca poate fi "ajutata" de "Doina". "Recrutarea victimei s-a facut cu usurinta, datorita stadiului de degradare sociala si economica a acesteia", spun anchetatorii. Astfel, F. N. s-a prostituat in clubul "Dallas" impreuna cu alte patru fete, supravegheate de Tudorita Caraivan. I-a bagat traficantei in buzunar 27.000 de euro. A primit numai 200 de euro. Proxeneta i-a luat pina si bijuteriile si cadourile primite de la "clienti". De altfel, cind victimele scoteau sub 400 de euro pe noapte, "Caraivan le jignea si le injura, indemnindu-le sa racoleze cit mai multi clienti, cultivind un adevarat spirit de competitie intre fete". Prima in competitie era D. P., care scotea pina la 6 - 700 de euro pe noapte. Avea un copil de 4 ani in intretinere si aflase despre "Doina" de la matusa ei, R. D. Suma scoasa de pe urma tinerei exploatate: 40.800 de euro.
Consateanca cu R. D., A.S., mama a doi copilasi, i-a solicitat acesteia ajutorul, ca sa gaseasca un loc de munca. A ajuns si ea in clubul "Dallas" si, cind si-a dat seama ca fusese pacalita, a ripostat ("Ma omoara sotul, daca afla unde am ajuns!") refuzind sa se prostitueze. A avut 2 clienti si pentru ca devenise o belea, a fost lasata sa plece acasa. Proxeneta i-a dat 25 de euro, o punga de cafea si 2 portocale. Oamenii legii spun ca A.S. a lasat gaj pasaportul, ca sa poata reveni in tara, pe datorie. Cit despre traficantii de carne vie, acestia au fost trimisi in judecata in iunie 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii