Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxeneta din Unirea a ajuns după gratii

cei cinci membri ai reţelei destructurate, zilele trecute, de DIICOT, printre care se numără şi brăilenca Pătraşcu Tincuţa, au ajuns în spatele gratiilor • judecătorii primei instanţei au dispus arestarea, pentru 30 de zile, însă inculpaţii au contestat măsura, cauza ajungând la Curtea de Apel Galaţi

 

Au făcut bani de pe urma mai multor tinere trimise să practice prostituţia, în Italia, însă acum stau la arest. Cei cinci membri ai grupării infracţionale destructurate de DIICOT, care acţionau în Galaţi şi Brăila, au fost trimişi în spatele gratiilor. În arest a ajuns şi brăileanca Pătraşcu Tincuţa, de 33 de ani, din comuna Unirea, membră a reţelei de proxeneţi. Inculpaţii au contestat măsura arestului preventiv, decizia finală urmând să fie luată de judecătorii Curţii de Apel Galaţi. “Admite propunerea DIICOT Serviciul Teritorial Galaţi. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa şi Marin Dumitrel Sorin, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.04.2018 şi până la 23.05.2018, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată. Respinge cererile inculpaţilor, prin care solicită luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, ca fiind nefondate. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, este soluţia Tribunalului Galaţi, pronunţată la data de 24 aprilie.

Gruparea de proxeneţi era formală din patru gălăţeni, membri ai aceleaşi familii, şi o brăileancă. După cum v-am informat, la data de 23 aprilie, procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marin Dumitru, zis “Mitică”, de 41 de ani, Marin Iulian, în vârstă de 34 de ani, Marin Ioana, de 67 de ani, Marin Dumitrel Sorin, de 29 de ani, şi a brăilencei Pătraşcu Tincuţa. Procurorii  DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, au efectuat cinci percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, situate pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Potrivit procurorilor, începând cu anul 2007, inculpaţii Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Pătraşcu Tincuţa au constituit grupul infracţional, iar în 2013, la acesta a derat şi inculpatul Marin Dumitrel-Sorin. În perioada 2007 - 2018, membrii reţelei au recrutat prin inducere în eroare, utilizând metoda “Loverboy”, prin răpire şi constrângere, 8 tinere, dintre care 3 minore, pe care le-au dus în Italia, pentru exploatare sexuală. Fetele au fost lăsate fără acte de identitate, ele fiind obligate să practice prostituţia “la stradă” şi în imobile închiriate pe teritoriul Italiei. Proxeneţii au încasat peste 300.000 euro, din munca tinerelor.
Categorie articol: 

Comentarii