Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxenet condamnat la inchisoare cu suspendare

Dupa trei ani de la savirsirea faptei, membrii unei mini-retele de trafic de carne vie au fost condamnati, sentinta nefiind, deocamdata, definitiva, intrucit inculpatii au declarat apel. Paul D., 34 de ani, "capul" retelei, a primit 3 ani de inchisoare, cu suspendare conditionata, pentru trafic de persoane si proxenetism, judecatorii obligindu-l la plata sumei de 40 de milioane de lei catre Vasilica M., tinara pe care a dus-o in Spania, ca sa se prostitueze. Instanta a dispus, de asemenea, confiscarea sumei de 12.400 de euro, pe care "pestele" i-a obtinut de pe urma traficului de carne vie.
Magistratii Tribunalului Braila au condamnat-o, de asemenea, pe Angelica A., de 26 de ani, din comuna Chiscani, la 6 luni de inchisoare, cu suspendare, pentru prostitutie. Dosarul cauzei se afla, inca, la Curtea de Apel Galati, intrucit inculpatii au contestat hotarirea instantei de fond a Tribunalului Braila.

De la munca in Nord, la prostitutie in Sud

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorul Laurentiu Valea, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in primavara lui 2003, inculpatul Paul D. i-a propus unei tinere din cartierul Vidin, Vasilica M. - care nu avea din ce trai -, sa mearga impreuna in Suedia, la munca. Intrucit il cunosteau pe Paul, parintii fetei au lasat-o pe aceasta sa-l insoteasca, mai ales ca respectivul s-a oferit sa-i achite taxele pentru eliberarea unui pasaport. Vasilica urma sa-i restituie inculpatului "datoria" in momentul in care va gasi de munca, in Suedia. Intre timp, alte doua cunostinte de-ale lui Paul D., Angelica A. si Eugen E., s-au decis sa mearga impreuna cu acesta in Suedia.
In ziua de 14 iulie 2003, precizeaza reprezentantul acuzarii, cei patru braileni au parasit tara, imbarcati intr-un autocar apartinind RCA "Bussresor" SRL Romania, cu destinatia Stockholm, fetele avind biletele platite de catre inculpat. Patru zile s-au straduit brailenii sa-si gaseasca de munca. A patra zi, Paul D. - care intre timp isi cumparase o masina - le-a spus insotitorilor ca trebuie sa se intoarca in Romania. Ajunsi in Franta, insa, inculpatul a decis sa schimbe traseul, anuntindu-le pe fete ca vor merge in Spania, ca sa practice prostitutia. Angelica a fost de acord, dar Vasilica s-a impotrivit, motiv pentru care, spun anchetatorii, a fost lovita si abandonata pe autostrada. Dupa o ora, "pestele" s-a intors din drum si a luat-o in masina si pe Vasilica.

Arestati de "Guardia Civil"

Ajunse in Spania, brailencele au fost cazate la Hotelul "Acropolis" din Bilbao, fiind instiintate ca vor merge "la produs" in fiecare noapte, de la 18.00 la 6.00. Dimineata, fetele ridicau de la receptia hotelului banii obtinuti si isi cumparau de mincare, sumele ramase ajungind in buzunarele inculpatului, prin intermediul Angelicai. Oamenii legii spun ca Vasilica a fost batuta si obligata sa se prostitueze, Paul D. promitindu-i, totodata, ca va primi si ea bani, dupa ce-si va achita "datoria". Intrucit avea nevoie de bani ca sa revina in tara, tinara a fost de acord. In tot acest timp, pasaportul fetei s-a aflat la proxenet. Despre Eugen E. anchetatorii spun ca s-a intors in Romania dupa o saptamina de sedere in Spania, fara a fi implicat in "afacere".
Cit despre Vasilica M., aceasta a reusit sa contacteze, dupa doua saptamini, Politia Bilbao, formulind plingere penala impotriva lui Paul D. si a Angelicai A. Cei doi au fost arestati pentru "privare de libertate sexuala", de catre Judecatoria de Instructie nr. 5 Bilbao. Ulterior, au fost contactate si autoritatile romane, oamenii legii braileni declansind cercetarile de rigoare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii