Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proxeneţi cu gânduri de libertate

membrii grupării infracţionale destructurate de DIICOT în luna aprilie, formată din gălăţenii Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Marin Dumitrel Sorin şi brăileanca Pătraşcu Tincuţa au cerut arest la domiciliu • instanţa le-a dat vestea proastă celor 5 inculpaţi, aceea că petrec vara în spatele gratiilor

 

Au făcut bani din activităţi de proxenetism, după ce au agăţat fete prin metoda “Loverboy”, unele dintre ele minore, iar acum vor să fie liberi. Membrii grupării infracţionale destructurate de DIICOT în luna aprilie, formată dintr-o familie de gălăţeni - Marin Dumitru, Marin Iulian, Marin Ioana, Marin Dumitrel Sorin, la care a aderat şi brăileanca Pătraşcu Tincuţa, din comuna Unirea, mai petrec o lună la arest. Judecătorii Tribunalului Galaţi au admis propunerea DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi şi au dispus prelungirea măsurii arestării preventive faţă de cei cinci inculpaţi, pănă la data de 22 iunie 2018 inclusiv. Inculpaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane. Instanţa a respins ca fiind nefondate cererile inculpaţilor proxeneţi, prin care solicitau înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

La data de 23 aprilie, procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Marin Dumitru, zis “Mitică”, de 41 de ani, Marin Iulian, în vârstă de 34 de ani, Marin Ioana, de 67 de ani, Marin Dumitrel Sorin, de 29 de ani, şi a brăilencei Pătraşcu Tincuţa. Poliţiştii de la Criminalitate Organizată, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat un număr de cinci percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale inculpaţilor, situate pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2007, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, cu exploatarea îndelungată a victimelor pe teritoriul Italiei, grup infracţional intrafamilial. S-a reţinut că, în perioada 2007 - 2018, la diferite intervale de timp, membrii grupului infracţional au recrutat prin inducere în eroare, utilizând metoda “Loverboy”, prin răpire şi constrângere, 3 victime minore şi 5 victime majore pe care ulterior le-au transportat şi adăpostit în scopul exploatării sexuale. Pentru a fi siguri că nu fug, inculpaţii le-au luat actele de identitate victimelor, apoi le-au obligat să îşi vândă trupul, atât “la stradă” cât şi în imobile închiriate pe teritoriul Italiei. Proxeneţii au încasat sute de mii de euro.
Categorie articol: 

Comentarii