Mergi la conţinutul principal

Provocarea limbii romane in Zilele Educatiei

In cadrul Zilelor Educatiei, la Colegiul "Murgoci" a fost organizata o sesiune de comunicari stiintifice pentru limba si literatura romana. Inspectorul de specialitate, prof. Rodica Nisipeanu, a precizat ca se bucura de participarea foarte numeroasa a elevilor, care au constientizat ca aceasta este o ocazie de a impartasi colegilor ceea ce au studiat, au descoperit.
Aceasta sesiune de comunicari a fost structurata pe doua module, unul adresat elevilor de grupuri scolare, care a avut loc marti la Grupul Scolar "Brancoveanu", si altul destinat elevilor de la clasele cu profil uman de la licee si colegii. La aceasta sectiune trebuia sa se prezinte elevi de la colegiile nationale "Murgoci" si "Balcescu", Colegiul Economic "Ion Ghica", liceele "Cerna", "Iorga", "Perpessicius" si Liceul de Arta, insa nu s-au prezentat cu comunicari decit elevii de la colegiile "Murgoci", "Balcescu" si Liceul "Cerna". Coordonatorul acestui modul, profesorul Viorel Mortu a spus: "Actiunea urmareste sa descopere cum gindesc creativ elevii si altfel decit la clasa, la lectiile obisnuite. Lor trebuie sa le ramina reflexul cultural, orgoliul de a gindi cu propriul cap. Au fost studiate creatiile marilor scriitori europeni, marile miscari culturale europene, ceea ce dovedeste deschiderea culturala a tinerilor, cheful lor de cultura".
Au fost prezentate 32 de lucrari, 14 la clasa a XII-a, 6 la clasa a XI-a, 5 la clasa a X-a si 7 la clasa a IX-a, coordonate de profesorii: Camelia Neacsu si Georgiana Zamfir de la Colegiul National "Nicolae Balcescu", Angela Tirulescu si Aurica Toma de la Liceul "Cerna", Viorel Mortu si Camelia Munteanu de la Colegiul National "Murgoci". Fiecare elev, dupa ce a prezentat lucrarea a primit o diploma de participare. Au fost expuse teze interesante care au provocat imaginatia si gindirea critica a elevilor de liceu: "Caderea in lume din perspectiva prozei lui Mircea Cartarescu" - Paula Marcu, "Cum isi povestesc simbolistii francezi amorul" - Corina Bratu, "Comparatie intre psalmii lui David si psalmii lui Arghezi" - Andreea Aliman, "Relatia matematica dintre sfera si cerc in poemul “Luceafarul” de Mihai Eminescu" - Madalina Mogos, "As vrea sa-l cunosc pe Nichita Stanescu" - Nadia Dumitrascu, "Suferinta ca muza in opera lui E. A. Poe" - Adelina Ioana Constantinescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro