Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Provocare inedită la Liceul “C. Angelescu” Ianca! O zi fără telefon mobil

* elevii, profesorii şi personalul nedidactic sunt încurajaţi ca o dată pe săptămână să nu folosească deloc smartphone-ul cât timp se află la şcoală * directorul liceului este cel care a venit cu iniţiativa şi prin exemplul personal vrea să încurajeze elevii şi dascălii să i se alăture

 

 

O zi pe săptămână fără smartphone! Aceasta este provocarea lansată de prof. Emil Ştefănuţ Dragomir, directorul Liceului Teoretic “C. Angelescu” Ianca, provocare prin care vrea să convingă elevii şi profesorii să se “rupă” pentru câteva ore de Facebook, Instagram şi alte aplicaţii. Directorul liceului ne-a spus că ideea aceasta i-a venit în urma vizionării unui videoclip pe Youtube în care se vorbeşte despre dependenţa tehnologiei şi efectele negative ale acesteia asupra relaţiilor interumane. Ştefănuţ Dragomir vrea ca prin exemplul personal să îi determine şi pe ceilalţi să i se alăture, anunţând că singurul telefon la care va răspunde în vziua aleasă este “fixul” din secretariat.

Eu am pregătit cutiuţele pentru elevi, pentru profesori, secretară, muncitori, pentru toţi. Aceştia îşi pot depozita telefoanele la începutul zilei şi le iau înapoi la plecare. Am popularizat iniţiativa, mai popularizez până miercuri şi vedem ce va fi. Acum eu voi încerca, nu pot să îi oblig. Elevii nu au voie să folosească în timpul cursurilor smartphone-urile dar în pauze sunt liberi. Am venit cu această ideea pentru că eu consider că pe lângă efectele pozitive pe care le are tehnologia, că ne ajută să comunicăm, sunt mai multe efecte negative şi am zis măcar o dată pe săptămână să încercăm să vedem cum e să ne desfăşurăm activitatea fără telefon mobil. Poate vom descoperi o implicare mai mare a copiilor şi profesorilor, se vor cunoaşte mai bine şi nu vor mai sta în pauze să se uite pe Facebook. Ne dorim să îi rupem de lumea virtuală pentru câteva ore şi să îi aducem în lumea reală. Scopul acestei acţiuni nu este de a pedepsi pe cineva, ci încercăm să ajutăm. Dar totul e benevol, nu oblig pe nimeni. E un experiment până la urmă din care putem învăţa”, ne-a declarat prof. Ştefănuţ Dragomir, directorul Liceului Teoretic “C. Angelescu” Ianca.

Unitatea de învăţământ vine în ultimul timp cu tot mai multe iniţiative care ies din tipare, la începutul acestui an şcolar elevii, părinţii şi profesorii fiind anunţaţi că nu vor fi tolerate practicile de genul “atenţii pentru doamna” şi “fondul clasei”. De asemenea, dascălilor le este interzis să ofere meditaţii copiilor de la clasele la care predau.

 

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii