Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Provocare din partea elevilor: “Educaţia prioritară - nu doar în campanie electorală”

• este vorba despre scrisoarea de angajament propusă de Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila, prin care le solicită reprezentanţilor principalelor partide politice asumarea unei serii de atribuţii pentru dezvoltarea învăţământului • cei care vor să vadă cine a semnat până acum scrisoarea o pot face pe site-ul www.alegeri-locale.consiliulelevilor.ro

 

Acum, oricine poate vedea ce partide şi-au asumat prioritizarea educaţiei! Este vorba despre campania lansată de Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila, prin care le solicită reprezentanţilor principalelor partide politice asumarea unei serii de atribuţii ce ţin de prioritizarea dezvoltării sistemului de învăţământ la nivel local, prin semnarea unei scrisori de angajament (scrisoarea poate fi găsită la acest link: https://bit.ly/3jl1S3A).

Această campanie este coordonată de Consiliul Naţional al Elevilor, care a lansat şi platforma “Educaţia prioritară - nu doar în campanie electorală”. Pe această platformă, candidaţii la alegerile locale îşi pot încărca scrisoarea de angajament: www.alegeri-locale.consiliulelevilor.ro.

“Prin intermediul platformei se va concretiza un proces de transparenţă decizională, deoarece în cadrul acesteia se vor regăsi detalii referitoare la candidaţii care şi-au putut asuma, în potenţialul mandat, să perceapă educaţia drept o prioritate. Prevederile scrisorii de angajament prioritizează dezvoltarea unui climat educaţional ce se pliază pe interesele şi nevoile elevilor, în corelaţie cu sprijinirea lor, a profesorilor şi părinţilor”, transmit cei din Consiliul Judeţean al Elevilor Brăila.

Odată cu semnarea şi încărcarea acesteia pe site, reprezentanţii partidelor politice în cauză şi candidaţii la alegerile locale se angajează în respectarea integrală a drepturilor dobândite de principalii beneficiari ai educaţiei şi în procesul de militare pentru acestea în cadrul oricărui for decizional. Implicarea în dotarea şi modernizarea şcolilor şi a internatelor şcolare în aşa fel încât acestea să ofere elevilor şi profesorilor condiţii optime de desfăşurare a procesului educaţional sunt doar câteva dintre aspectele definitorii ale scrisorii de angajament.

De asemenea, aceştia vor garanta transparenţă în toate demersurile pe care le întreprind, asigurându-se că toţi factorii interesaţi vor putea accesa cu uşurinţă informaţiile de interes public. Periodic se vor întâlni cu elevii reprezentanţi pentru a radiografia microsistemul de învăţământ din perspectiva acestora, pentru a dezvolta mecanisme şi instrumente menite să rezolve problemele principalilor beneficiari din respectiva localitate.

“În calitate de reprezentant al elevilor şi coordonator local al demersului «Educaţie prioritară, nu doar în campanie electorală», consider că nu este etic să constrâng candidaţii şi liderii filialelor judeţene ale partidelor politice pentru a-şi lua angajamentul pentru asigurarea bazei materiale şi legislativă din spatele educaţiei inclusive de calitate. Prin urmare, CJE Brăila recomandă candidaţilor care şi-au asumat educaţia ca parte din agenda politică să completeze şi să încarce Scrisoarea de Angajament pe site-ul: https://alegerilocale.consiliulelevilor.ro/inscriere, a declarat Andrei-Corneliu Felecan, secretar executiv interimar în cadrul CJE Brăila.

 

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii