Mergi la conţinutul principal

Provocările oamenilor de afaceri care închiriază hale de depozitare

Sunt oameni de afaceri care caută hale industriale pentru producţie sau depozitare. Acum mulţi dezvoltatori imobiliari construiesc astfel hale de depozitare, pe care apoi le vând sau le închiriază şi care pot fi găsite pe Internet. Pe piaţa imobiliară există zeci de hale industriale care sunt oferite spre închiriere în diferite oraşe din ţară. Aceste spaţii pot fi de diferite mărimi, unele au doar 100 mp, altele au şi 2000 mp. Antreprenorii pot închiria astfel de hale pentru afacerea lor.

În acelaşi timp, cei care închiriază hale de depozitare pot opta rapid pentru achiziţionarea unor sisteme de rafturi precum sunt cele de pe site-ul https://rafturionline.ro/ – acesta fiind un furnizor complet de tehnologie de depozitare. Sistemele de rafturi sunt cu mai multe etaje şi pot fi folosite de orice comerciant. Tehnologia de stocare prin sisteme de rafturi este de calitate şi perfectă pentru hale de depozitare sau pentru hale de producţie. Clienţii care au folosit deja astfel de rafturi metalice (rafturi depozitare paleţi, rafturi depozitare cu poliţe metalice, rafturi arhivă şi de depozitare) au fost foarte mulţumiţi de calitatea acestora. Sistemele de rafturi sunt concepute special pentru a stoca şi mărfuri mari, voluminoase, care cântăresc mult. Rafturile sunt de foarte bună calitate, rezistente, durabile, au un design modern, inovativ, stabilitate sporită, oferă spaţiu optim de depozitare. 

Un furnizor de piese auto poate folosi o hală de depozitare cu sisteme de rafturi metalice. Aceasta este o soluţie de stocare foarte bună pentru piese auto mici şi voluminoase, pentru anvelope, etc. O hală de depozitare este necesară atunci când capacităţile existente ale magazinului trebuie extinse, când stocul de materiale este prea mare. Pe rafturi din metal rezistente, care sunt extensibile şi reglabile, se pot stoca piese auto diferite, indiferent de greutatea lor.

Se pot folosi rafturi rezistente şi stabile pentru depozitarea paleţilor care au dimensiuni variabile. Dacă sunt montate corect, riscul de accidentare este minim. Astfel de sisteme de rafturi sunt potrivite pentru depozitarea mărfurilor grele. Sistemele modulare au capacitatea de încărcare a cadrelor de câteva tone. Anvelopele auto pot fi stocate în sisteme de rafturi într-o zonă special desemnată, unde sunt condiţii adecvate pentru păstrarea acestora. Cele mai indicate şi sigure sisteme de depozitare pentru anvelope şi piese de schimb voluminoase sunt rafturile modulare de paleţi. Pentru optimizarea distanţelor de lucru şi eficientizarea muncii este necesar să se creeze şi un pasaj pentru stivuitoare şi personal, în sistemul de stocare.

 

Unii oameni de afaceri preferă să construiască ei un depozit sau o hală de depozitare mai ales dacă au deja terenul pentru o astfel de construcţie. Unii aleg ca material de construcţie lemnul, alţii preferă metalul. Lemnul este mai ieftin comparativ cu alte materiale şi este destul de uşor de procesat. Pentru construirea unei hale de depozitare este necesară aprobare. Dacă problemele legate de aprobări s-au rezolvat, nu mai rămâne decât să se înceapă construcţia dorită. Desigur, se ţine cont de mărimea depozitului şi se construieşte o fundaţie foarte bună. Pentru depozitele mari, fundaţiile se fac mai  serios. După ce construcţia este gata nu mai rămâne decât să fie achiziţionate sistemele de rafturi adecvate pentru depozitarea mărfurilor.

Antreprenorii care optează pentru varianta închirierii unei hale de depozitare sau a unui depozit caută de regulă cele mai ieftine spaţii de acest fel. Căutarea este intensă pentru că se ţine cont de o serie de factori: mărimea halei, locaţia, echipamentul, etc. Unii se întreabă dacă nu ar fi mai bine să cumpere hala decât să plătească chirie. Ei analizează toate avantajele şi dezavantajele.

Dacă se doreşte o hală de depozitare a unor produse industriale, este clar că aceasta trebuie să fie mai mare. O hală de producţie trebuie să asigure suficient spaţiu pentru depozitarea produselor. În hală trebuie să existe şi spaţiu pentru birouri, pentru angajaţi. De asemenea, hala trebuie să aibă şi locuri de parcare în afara acesteia.

În cazul unui depozit care este mai mic, spaţiul trebuie să fie ales în funcţie de cantitatea de produse. Cu cât este mai mare capacitatea de producţie, cu atât şi depozitul ar trebui să fie mai mare. Multe firme au nevoie de depozite spaţioase pentru a-şi desfăşura adecvat activitatea. Ele folosesc diferite sisteme de rafturi metalice pentru a depozita mărfurile în mod ordonat.

Depozitele trebuie să aibă şi alte echipamente alături de sistemele de rafturi şi anume: mobilier adecvat pentru birouri, sisteme de iluminat, suficiente instalaţii sanitare, conexiune la Internet, sisteme de încălzire, sisteme de ventilaţie şi de aer condiţionat. Orice hală sau depozit trebuie să respecte reglementările actuale cu privire la protecţia împotriva incendiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro