Mergi la conţinutul principal

Protocol pentru Neurochirurgia din Galaţi şi Brăila

Întâlnirea oficială dintre directorii spitalelor judeţene din Galaţi şi Brăila s-a încheiat ieri cu un acord de principiu privind semnarea unui protocol de colaborare între cele două unităţi sanitare. Tema principală a discuţiei, iniţiată de către managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Călina Lazarovici, a fost, evident, activitatea secţiilor de Neurochirurgie din cele două spitale. Din cauză că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila are angajaţi numai doi medici neurochirurgi, unitatea nu poate organiza linie de gardă la Brăila, aşa că noaptea toate urgenţele ajung la Galaţi. Nici acolo garda nu e asigurată numai de neurochirurgi, dar medicii sunt chemaţi de acasă, când este cazul. Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi nu primeşte bani de la asigurări pentru pacienţii brăileni pe care-i tratează, ceea ce aduce unităţii gălăţene un prejudiciu estimat la 100.000 de lei lunar. În plus, aceste cazuri intră în cele stabilite de valoarea de contract dintre Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi Spitalul de Urgenţă Galaţi. Cum această valoare de contract este depăşită oricum numai de cazurile din Galaţi, practic Spitalul Judeţean gălăţean nu prea primeşte niciun leu pe resursele folosite pentru tratarea cazurilor din Brăila. "Am purtat o discuţie cu omologul meu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Brăila. S-a stabilit că vom semna un protocol având ca principală temă stabilirea unei modalităţi de colaborare între cele două unităţi sanitare, dar acesta încă nu este cu totul stabilit. Ne vom decide de comun acord la sfârşitul săptămânii viitoare cel târziu", a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Călina Lazarovici. Una dintre propunerile gălăţenilor este legată şi de constituirea unor gărzi comune, la Galaţi, pe Neurochirurgie, la care să participe atât neurochirurgii din Brăila, cât şi cei de la Galaţi.

În ceea ce priveşte propunerea susţinută la Brăila de conducerea Spitalului Judeţean, privind reorganizarea propriei linii de gardă cu specialităţi chirurgicale, care să-i cuprindă şi pe cei doi medici neurochirurgi, aceasta a fost respinsă de Ministerul Sănătăţii, ne-a informat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Delia Râşnoveanu. "Am înaintat la Ministerul Sănătăţii propunerea privind suplimentarea liniei de gardă cu mai multe specialităţi chirurgicale şi am primit un răspuns negativ. Probabil că propunerea nu a fost foarte bine argumentată. Vom interveni din nou, trimiţând o propunere mai bine argumentată", ne-a declarat dr. Delia Râşnoveanu. Cât despre propunerea conducerii Spitalului Judeţean Galaţi, de realizare a unei gărzi comune pe neurochirurgie cu medicii brăileni, directorul DSP Brăila a precizat că este vorba strict despre înţelegerea dintre cele două unităţi spitaliceşti, fără să necesite avizul DSP.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro