Mergi la conţinutul principal

Protocol pentru dezvoltarea regiunii Brăila-Galaţi, semnat de opt asociaţii locale

• prima acţiune concretă a organizaţiilor semnatare este participarea la marşul motorizat spre Bucureşti, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii construirii unei autostrăzi care să lege Moldova de Capitală • asociaţiile locale mai vor construirea podului peste Dunăre, dar şi a unui aeroport în zona Brăila-Galaţi

 

Societatea civilă ia atitudine, după ce unele promisiuni electorale ce vizau Brăila au rămas doar la stadiul de “O să facem”. Opt asociaţii locale brăilene şi gălăţene, cu sau fără personalitate juridică, au semnat un protocol pentru dezvoltarea regiunii metropolitane “Dunărea de Jos”, zilele trecute. Semnarea s-a făcut printr-un gest simbolic, pe dig, la jumătatea distanţei dintre Brăila şi Galaţi. Semnatarele Protocolului “Dunărea de Jos” sunt RO100 Curăţăm Galaţiul, Asociaţia Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021, Asociaţia Dumitru Ionescu-Brăila, Comunitatea Şoferilor din Galaţi, Salvaţi Centrul Vechi-Brăila, Comunitatea Off-road Galaţi, PACT pentru Galaţi şi Asociaţia de Turism Proilavia Brăila. Aceste organizaţii vor, printre altele, aeroport, autostradă şi pod peste Dunăre, iar lista rămâne deschisă.

Prima acţiune concretă  o reprezintă participarea la evenimentul “Moldova vrea autostradă”, organizat pentru data de 19 mai. Evenimentul va consta într-un marş motorizat, cu maşini din toate judeţele din estul ţării. Autoturismele vor merge spre Bucureşti, iar scopul acţiunii este de a atrage atenţia asupra necesităţii construirii unei autostrăzi “care să scoată din izolare Moldova şi Brăila de restul ţării”, se arată într-un comunicat de presă emis de cele opt asociaţii.

Cât despre scopul protocolului, în comunicat se menţionează că acesta este unul comun, şi anume “dezvoltarea regiunii metropolitane Dunărea de Jos, iar organizaţiile semnatare vor colabora pentru a îndeplini acest scop în plan civic, politic şi economic. În vederea dezvoltării economice a regiunii, organizaţiile semnatare susţin şi solicită construirea aeroportului Dunărea de Jos, iar lista obiectivelor rămâne deschisă. Unul dintre punctele definitorii pentru care militează semnatarii este dezvoltarea infrastructurii în zonă”.

Protocolul rămâne deschis pentru celelalte organizaţii non-guvernamentale din zona Brăila-Galaţi, care împărtăşesc aceleaşi valori şi doresc să contribuie la dezvoltarea regiunii metropolitane “Dunărea de Jos”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro