Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protestul de aseară în imagini foto/video. Peste 700 de persoane au fost în stradă. Astăzi se dă din nou adunarea

Peste 700 de persoane au protestat aseară, la Brăila, pentru a-și arăta dezacordul față de modificarea Codului Penal şi de procedură penală aprobată marți noaptea, în regim de urgență, de către Guvernul Grindeanu, de fapt o amnistie mascată de care să beneficieze în primul rând penalii cu gulere albe. S-au scandat lozinci precum: ”DNA să vină să vă ia!”, ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă!”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta!”, ”Altă întrebare, Dragnea la închisoare?”.

De pe platoul din fața prefecturii, coloana de manifestanți a plecat spre bariera Călărașilor, apoi spre sediul PSD și înapoi la prefectură. S-a mers și s-a demonstrat pașnic, fără a fi perturbat traficul auto. Oricum, ca semn de solidaritate, în dreptul coloanei de protestatari, cei mai mulți șoferii claxonau și scandau împreună cu strada. La protest au fost și persoane în vârstă, și copii, și câini. Nu au fost semnalate incidente, iar pe tot parcursul protestelor forţele de ordine i-au însoţit pe manifestanţi.

Încă de azi noapte pe rețeaua facebook a fost inițiat un nou eveniment, prin care brăilenii sunt îndemnați să iasă și astăzi din case. Tot de la ora 17.00 și tot pe platoul din fața Palatului Administrativ.

 

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii