Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proteste intr-un centru pentru imigranti ilegali din Istanbul

Zeci de persoane dintr-un centru pentru imigranti ilegali din Istanbul au protestat luni fata de conditiile de detentie, spargind geamurile dormitoarelor si aruncind paturi incendiate de la ferestre, relateaza AFP.
"Se face un an si doua luni de cind sintem aici. Ni se da mincare doar o singura data pe zi si nu ni se ofera medicamente (...) Ne trateaza ca pe niste animale", a declarat din camera sa un detinut, prezentindu-se drept un solicitant de azil din Sri Lanka de origine tamila.
Mai multi detinuti originari din Africa, Asia de Sud si din Orientul Mijlociu au criticat, de asemenea, regimul alimentar si ingrijirile care sint insuficiente.
Centrul pentru imigranti de la Kumkapi, in partea europeana a Istanbulului, gazduieste intre 600 si 800 de imigranti clandestini arestati in Turcia in timp ce se pregateau sa se deplaseze in Europa, au afirmat surse din politie, refuzind sa comenteze motivele protestului.
Politia nu intentiona sa intervina impotriva protestatarilor, dat fiind ca situatia parea sa revina la calm.
Turcia se afla pe o importanta ruta de tranzit a imigrantilor clandestini, provenind din Asia si care incearca sa ajunga in Europa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii