Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protest timid la Brăila față de decizia Senatului în cazul Oprea. Mai aveți o șansă astăzi!

* doar 30 de oameni au protestat, joi seară, în fața Palatului Administrativ din Brăila, față de decizia senatorilor de a respinge cererea DNA de urmărire penală pentru Gabriel Oprea * în paralel, la nivel național, mii de persoane au ieșit în stradă * Cristian Techiu, inițiatorul protestului de la Brăila a afirmat că, vineri seară, va ieși din nou în stradă * de asemenea, un grup de motocicliști brăileni a anunțat că se va alătura protestelor

 

Protestul față de decizia senatorilor de a respinge cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) de urmărire penală pentru Gabriel Oprea în dosarul privind decesul polițistului Bogdan Gigină a fost unul destul de timid la Brăila.

Mai puțin de 30 de persoane au apărut la mitingul organizat de la ora 18:00, în fața Palatului Administrativ, la inițiativa fostului candidat independent la Primărie, Cristian Techiu. Cei mai mulți au venit, au stat câteva minute, după care au plecat dezamăgiți de lipsa de interes față de acest subiect a tinerilor. Cei câțiva oameni care s-au strâns în fața Primăriei au adus pancarte cu mesajele: ”Fără imunitate”, ”Nu ne credeți proști! Noi v-am pus acolo. Noi vă dăm jos!” și ”Ne-am săturat de corupție și de prostie, vrem o altă Românie!”. Trebuie precizat că pe parcursul mitingului o mașină a jandarmeriei a patrulat de mai multe ori în zonă.

Protestul s-a încheiat la ora 20:00, asta după ce, unul câte unul, cei veniți să își manifeste nemulțumirile, au decis să plece acasă.

Interesant este că în timpul mitingului, un reprezentant al unui grup de motocicliști brăileni a anunțat că motocicliștii brăileni vor să se alăture protestelor, vineri seară, deranjați de atitudinea senatorilor față de moartea motopolițistului care îl escorta pe Oprea.

La rândul său, Techiu, cel care a organizat protestul la Brăila, s-a arătat destul de dezamăgit de faptul că foarte puțini brăileni au decis să i se alăture, însă a afirmat că va protesta și vineri seară, tot de la ora 18:00.

Eu am postat pe grupurile brăilenilor pe Facebook. Sunt doar un brăilean și am încercat să mișc ceva. Dar nu aveam mari așteptări, în sensul că vor veni 5.000 de oameni. Probabil că dacă oamenii priveau la televizor și vedeau 20.000 de oameni în stradă la București ar fi ieșit și aici. Probabil că vor veni mai mulți mâine seară. Multă lume mi-a spus că astăzi sunt la serviciu”, a afirmat Techiu.

Pe pagina de Facebook a protestului organizat la Brăila se sepcifică faptul că au fost invitate la eveniment 551 de persoane, dintre care 29 interesate și doar 21 care au anunțat că vor participa.

Potrivit presei centrale, la nivel național câteva mii de români au ieșit în stradă pentru a protest, totul pornind de la o inițiativă pe Facebook. La Iași au protestat 70 de oameni, în Cluj peste 300 de persoane și peste 4.000 de români au protestat în fața Senatului României.

 
Categorie articol: 

Comentarii