Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Protectia Copilului a intervenit in cazul altor doi copii abandonati in Maternitate

Alti doi din cei cinci bebelusi abandonati in Maternitatea braileana au fost preluati, ieri, de asistenti maternali profesionisti. In continuare, se fac eforturi pentru identificarea celor ce le-au dat viata, in acest sens fiind contactate primariile din judet, unde figureaza domiciliile celor doua femei.
"Cel mai bine este ca mamicile sa stie ca vor fi ocrotite, impreuna cu copiii lor, in Centrul Maternal "Alexandra". Vom avea grija si de ele, avind in vedere ca sint minore, si de nou-nascuti.
Temporar, pentru ca micutii sa nu ramina in Maternitate, a fost identificata solutia protejarii lor intr-o familie substitutiva, respectiv la doi asistenti maternali profesionisti" a declarat directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, prof. Alexandru Sculschi.
Potrivit sursei citate, in prezent, in Braila exista 25 de asistenti maternali profesionisti atestati pentru a primi, in regim de urgenta, copii cu virstele cuprinse intre 0-2 ani. Conform legislatiei actuale in domeniul protectiei drepturilor copilului, nu mai este permisa plasarea in regim de urgenta a copiilor cu virsta cuprinsa intre 0-2 ani in sistem rezidential.
Reamintim ca Maternitatea braileana a inregistrat, in prima parte a lunii iulie, un numar record de nou-nascuti abandonati de catre cele ce le-au dat viata, la numai citeva zile de la nastere.
Din cei cinci bebelusi parasiti, trei au mamele minore si tatii necunoscuti
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii