Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prostituatele dintr-un oraș din Brazilia cer să fie vaccinate cu prioritate: „Suntem în prima linie, ținem economia, ne asumăm riscuri”

* prostituatele din Belo Horizonte, oraș din sud-estul Braziliei, cer să fie incluse în grupurile de populație care trebuie vaccinate cu prioritate împotriva COVID-19 * femeile au început o grevă simbolică și au organizat manifestații

 

"Suntem în prima linie, ținem economia și ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate", a declarat la începutul săptămânii, pentru agenția franceză de presă, Cida Vieira, președinta Asociației Prostituatelor din Minas Gerais, citată de AFP și Agerpres.

Potrivit acesteia, peste 2.000 de prostituate au aderat la mișcarea de protest în acest stat brazilian care are drept capitală orașul Belo Horizonte.

Femeile explică faptul că li s-au degradat puternic condițiile de muncă din cauza închiderii hotelurilor, unde obișnuiau să își primească clienții. "Trebuie să facem parte din grupurile prioritare (pentru vaccinare) pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane, riscându-ne viața", spune Lucimara Costa, care a manifestat luni alături de Cida Vieira pe una din străzile din centrul orașului Belo Horizonte, unde afacerile considerate ca nefiind esențiale au fost închise la ordinul primăriei.

Profesorii și polițiștii au fost incluși recent în grupurile prioritare de vaccinare în unele state din Brazilia, la fel ca personalul medical, persoanele în vârstă și indigenii.

Ca întreaga Brazilie, statul Minas Gerais a fost lovit de al doilea val de contaminări cu coronavirus, chiar dacă rata de mortalitate este una dintre cele mai scăzute din țară, de 121 la 100.000, față de media națională de 158.

În Brazilia, țară de 212 milioane de locuitori, aproape 337.000 de persoane au murit din cauza virusului. În total, 25.713 persoane au murit de COVID-19 în acest stat din sud-estul țării, al doilea în funcție de populație, după Sao Paulo

Conform datelor furnizate marți de Ministerul Sănătății, Brazilia a depășit pragul de 4.000 de decese zilnice legate de COVID-19. 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii