Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Prostituate achitate de judecători

Noul Cod Penal le-a scăpat de puşcărie pe "amatoarele de sex pe bani" care mişună pe Şoseaua de Centură a Brăilei. După ce adunaseră, împreună, 115 amenzi contravenţionale şi fuseseră anchetate în opt dosare penale de prostituţie, trei dintre cele mai cunoscute "centuriste" au fost achitate de judecători, în condiţiile în care, prin noul Cod Penal (intrat în vigoare la 1 februarie 2014), infracţiunea de prostituţie a fost dezincriminată.
Veronica Bârcă fusese amendată de 42 de ori şi, cu toate acestea, a continutat să se prostitueze, fiind cazată la Hotelul "Eros" din Cazasu. Cristina Bocioacă, orfană de tată şi respinsă de mamă, fusese amendată de 15 ori, fiind mama a patru copilaşi pe care i-a abandonat, lăsându-i la mila statului, în condiţiile în care scotea până la 200 de lei pe zi, potrivit propriilor declaraţii. Adică în jur de 6.000 de lei pe lună, dacă nu mai mult, cam cât câştigă un magistrat român. Cea de-a treia prostituată, Florentina Hârşu, care avea 18 ani în momentul în care a fost trimisă în judecată, a fost amendată de 58 de ori şi a născut un copil "din flori". Florentina fusese depistată "făcând trotuarul" încă de prin anul 2011.
Înregistrat la Judecătoria Brăila pe 25 noiembrie 2013, ultimul dosar penal întocmit pentru infracţiunea de prostituţie a fost soluţionat în vara acestui an, sentinţa penală rămânând definitivă, prin neapelare, la jumătatea lunii iulie. Cu toate că poliţiştii şi procurorii adunaseră dovezi zdrobitoare împotriva lor, Bârcă, Bocioacă şi Hârşu au fost achitate de către judecători. În acelaşi dosar penal mai fusese anchetată şi Nela Ciocârlan, de 18 ani, care însă a fost scoasă de sub urmărire penală, pentru că oamenii legii nu identificaseră niciun client care să accepte să depună mărturie împotriva ei.

Opt dosare penale întocmite pe baza sesizărilor poliţiştilor

Ultimul dosar penal de prostituţie instrumentat de către procurori a fost obţinut prin conexarea a nu mai puţin de opt dosare întocmite pe numele inculpatelor Cristina Bocioacă, în vârstă de 24 de ani, Veronica Maria Bârcă, 28 de ani şi Florentina Hârşu, de 18 ani, depistate de poliţişti şi jandarmi de nenumărate ori pe Şoseaua de Centură, la popasul "Cabana Stejarilor" sau în zona Promenada Mall-Carrefour. Acuzaţiile se bazau pe zecile de sesizări din oficiu ale poliţiştilor şi jandarmilor brăileni, care le-au surprins pe cele trei racolând şoferi sau făcând sex cu indivizi necunoscuţi. Prezentăm câteva exemple.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, în perioada 21-22 septembrie 2012, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila s-au sesizat din oficiu, pe motiv că Florentina Hârşu, Cristina Bocioacă şi Nela Ciocârlan (care a beneficiat, anul trecut, de scoatere de sub urmărire penală) practică prostituţia în zona popasului "Cabana Stejarilor", situat pe DN 2B. În acelaşi timp, pe 5 octombrie 2012, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au depistat-o pe Veronica Maria Bârcă în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu Lucian Paul G., în autoturismul acestuia, pe un drum agricol, contra sumei de 40 de lei. Bărbatul le-a spus jandarmilor că s-a dus pe Şoseaua de Centură, în parcarea "Cargill", unde ştia că sunt prostituate şi că a acceptat să-i ofere amatoarei de sex pe bani suma de 40 de lei pentru un raport sexual oral.
Veronica Bârcă lucrase până în anul 2009 la o fabrică de confecţii, după care s-a apucat de prostituţie, pentru simplul motiv că "se câştigau mai mulţi bani". Cu banii obţinuţi astfel, confecţionera-prostituată îşi permitea să-şi plătească, printre altele, cazarea la Hotelul "Eros" din Cazasu, mâncarea şi îmbrăcămintea. Părinţii şi cei patru fraţi ai Veronicăi Bârcă locuiesc în Bacău, precizează anchetatorii, însă aceasta nu a mai ţinut legătura cu ei de câţiva ani.
Cristina Bocioacă, cea de-a doua prostituată "iertată" de instanţa de judecată, le-a spus anchetatorilor că s-a decis să se prostitueze în aprilie 2012. Tatăl ei este mort, iar despre mamă nu mai ştie nimic de mai bine de 7 ani. Deşi încă în floarea vârstei, prostituata are patru copilaşi pe care, în loc să-i crească, i-a lăsat în grija statului. Cristina Bocioacă a declarat că se deplasează frecvent în zona Şoseaua de Centură, a popasului "Cabana Stejarilor" şi zona Promenada Mall-Carrefour "unde se adună mai multe fete şi racolează clienţi din rândul participanţilor la trafic, în vederea practicării de raporturi sexuale contra cost". Ea le-a precizat poliţiştilor tariful pe care-l practica: 30-40 de lei o partidă de sex oral şi 40-50 lei una de sex normal, având câte 3-5 clienţi pe zi şi obţinând între 120 şi 200 de lei zilnic.
După începerea urmăririi penale, Cristina Bocioacă a fost depistată din nou (pe 5 mai şi 15 iunie 2013), pe Şoseaua de Centură şi la intersecţia Şos. Vizirului cu Şos. de Centură, în timp ce racola clienţi din rândul participanţilor la trafic.
Potrivit anchetatorilor, în ziua de 7 iunie 2013, o patrulă a Poliţiei Municipiului Brăila a depistat-o pe Veronica Bârcă pe Şos. Baldovineşti, în timp ce racola şoferi, iar pe 13 iunie, o patrulă a Jandarmeriei a surprins-o făcând sex oral, în spatele silozului SC "Cargill" de pe Şoseaua de Centură. Prostituata urma să primească 30 de lei de la client.
Bârcă le-a declarat anchetatorilor că a practicat prostituţia de prin anul 2000 şi că a avut, în medie, câte 4-5 clienţi pe zi, obţinând sume cuprinse între 150 şi 200 de lei.

La 18 ani, 58 de amenzi pentru prostituţie

Florentina Hârşu, de 18 ani, cea de-a treia prostituată achitată de instanţa de judecată, a recunoscut că practică prostituţia din aprilie 2012, de când frecventează Şoseaua de Centură (a fost, însă, depistată şi în anul 2011). Ea a precizat că "în perioada septembrie - octombrie 2012 a întreţinut relaţii sexuale orale şi normale cu mai mulţi clienţi, şoferi de autoturisme şi autocamioane, pe care i-a racolat în zona popasului «Cabana Stejarilor» şi pe DN 2B".
Originară dintr-o comună brăileană, Hârşu scotea destui bani din prostituţie. Încasa pentru un raport sexual oral suma de 40 de lei, iar pentru unul normal 50 de lei, având, în medie, câte 5-6 clienţi pe zi. Tânăra le-a spus anchetatorilor că foloseşte banii pentru a se întreţine, pentru a-şi cumpăra "haine şi lemne pentru iarnă" şi pentru transport, fiind nevoită să facă "naveta" de la Viziru la Brăila. Prostituata a rămas gravidă, dar nu se ştie cu cine, şi a născut un copil, pe 14 octombrie 2013.
Mai trebuie precizat că tânăra de 18 ani a fost amendată de 58 de ori pentru practicarea prostituţiei. Veronica Bârcă a fost sancţionată contravenţional de 42 de ori numai în anii 2012 şi 2013, iar Cristina Bocioacă de 15 ori. Potrivit procurorilor care s-au acupat de caz, "niciuna nu figurează în evidenţa AJOFM Brăila ca fiind în căutarea unui loc de muncă şi nici nu a beneficiat de ajutor de şomaj". Nici pomeneală să-şi fi plătit vreuna mormanul de amenzi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii