Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Propunere de doi semizei: Băsescu şi Năstase

Deputatul PDL Sever Voinescu propune cu ironie o lege prin care orice persoană care a fost ministru de externe, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi prim-ministru să fie considerat semizeu şi parte a tezaurului politic naţional, aluzie clară la pesedistul Adrian Năstase. Proiectul prezentat de către Sever Voinescu pe blogul său se doreşte o ripostă la adresa proiectului lui Năstase, ironic la rându-i, ca toate gardurile instituţiilor publice să fie dărâmate pentru accesul liber al cetăţenilor.
Deputatul PDL susţine că opoziţia mai veche a lui Adrian Năstase faţă de înlăturarea gardului arată o încăpăţânare nejustificată, dar e şi un semn că fostul premier vrea să lase moştenire românilor gardul. "Am stat şi m-am gîndit: oare cui va folosi acum dărâmarea gardului de nu vrea domnul Năstase cu niciun chip? Ar folosi, cu adevărat, plimbăreţilor bucureşteni. Dar ce să aibă domnul Năstase cu ei? De fapt, ei nici nu există pe radarul de interes al domnului Năstase. Atunci? Încerc un răspuns în intimitatea blogului meu. Gardul acesta face parte din moştenirea pe care domnul Năstase vrea cu tot dinadinsul să ne-o lase. Chiar dacă noi nu vrem, domnia-sa vrea! Domnul Năstase este cel care a construit gardul şi vrea să-l vadă acolo, la locul lui. În general, domnul Năstase construieşte garduri. Între guvern şi oameni, atunci când a fost la guvernare. Între el şi justiţie, acum, de când nu mai este. Domnul Năstase iubeşte gardurile. Înalte, solide, grele. Obligatorii şi opace. Frumoase, dacă se poate, dat fiind că domnia-sa este un estet", scrie Sever Voinescu pe blogul său.

Olguţa Vasilescu: "O să-i votez proiectul de lege, dar cu un amendament la art. 1"

24zei2_micSenatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, comentând iniţiativa deputatului PDL Sever Voinescu, care l-ar declara pe Adrian Năstase semizeu, că îi propune acestuia să îl declare pe preşedintele Băsescu semizeu prin lege. "O să-i votez proiectul de lege, dar cu un amendament la art 1, să se înlocuiască «se consideră bun naţional orice persoană care a fost ministru de Externe, preşedinte al Camerei Deputaţilor şi fost prim-ministru» cu «orice persoană care a fost ministru al Transporturilor, primar general al Capitalei şi preşedinte al României»", a susţinut Vasilescu.
Totodată, ea s-a declarat împotriva celor susţinute de Adrian Năstase pentru menţinerea gardului zidit în jurul Parlamentului. "În acelaşi timp mă declar supărată pe Adrian Năstase că vrea să menţină ziduri în jurul Parlamentului fiindcă vin greve. Ar fi util ca cei care se află azi la guvernare să se mai întoarcă din când în când la popor. Domnul Boc a dovedit că este o ţintă dificilă în mişcare când s-a aruncat cu bulgărele asupra lui şi poate i-ar trebui câteva pe coajă fiindcă am văzut că este tare şi că a rezistat la oul lui taică-su", a mai afirmat senatorul PSD.

 
Categorie articol: 

Comentarii