Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Propunere şocantă: Silviu Petrea vrea să fie candidatul dreptei la Primăria Brăila

• asta a anunţat, ieri, coordonatorul organizaţiei municipale a Pro România Brăila, ex-deputatul Silviu Dorin Petrea, în cadrul unei conferinţe de presă, unde a venit cu o “ofertă surpriză” pentru partidele de dreapta • acesta doreşte să candideze la Primăria Brăila cu susţinere din partea PNL, USR-PLUS şi PMP, considerând că aceasta este singura alternativă capabilă să detroneze PSD • în afară de fotoliul de primar, Petrea a punctat că membrii Pro România sunt deschişi negocierilor pentru toate celelalte poziţii administrative

 

Partidele de dreapta din Brăila au primit o ofertă “surpriză” pentru alegerile locale care se apropie. Coordonatorul organizaţiei municipale a Pro România Brăila, fostul deputat Silviu Dorin Petrea susţine că intenţionează să candideze pentru fotoliul de primar al municipiului şi că îşi doreşte o alianţă electorală în acest sens cu PNL, USR-PLUS şi PMP. Acesta a susţinut, ieri, o conferinţă de presă în Grădina Mare, pentru a lansa public “oferta” către partidele de dreapta, precizând că membrii Pro România sunt dispuşi să negocieze orice altă poziţie în afară de cea de primar. Petrea a punctat că aceasta ar fi singura soluţie reală pentru a învinge candidatul PSD Brăila la alegerile locale, actualul primar, Marian Dragomir. Reprezentanţii partidului lui Victor Ponta la Brăila susţin că unul dintre fotoliile de viceprimari ar putea reveni PNL iar celălalt Alianţei USR-PLUS. Petrea chiar a indicat câteva nume de posibili candidaţi în acest sens. Mai mult, acesta a precizat că oferta Pro România este avantajoasă, deoarece ar ajuta în ceea ce priveşte formarea majorităţilor din viitorul Consiliu Judeţean, dar şi la câştigarea unor primării din judeţ unde PNL nu ar mai avea şanse de izbândă. Fostul deputat a adăugat că a decis să prezinte această ofertă, ca urmare a unor analize serioase privind scorurile obţinute la cele mai recente alegeri atât de PSD cât şi de PNL, dar şi de restul partidelor. Totodată, că a luat această decizie de a candida cu susţinerea partidelor de dreapta, ca urmare a unei dezamăgiri legate de faptul că PSD nu a venit cu niciun proiect de anvergură în ultimii 16 ani.

“Şi matematic, şi raţional, şi pentru dezvoltarea oraşului Brăila, singura soluţie pe care o au în acest moment, partidele de dreapta, este alianţa cu Pro România. Suntem dispuşi să stăm la discuţii cu aceste partide de dreapta: PNL, USR PLUS, pentru a forma o alianţă în care primarul să fie propunerea partidului Pro România, propunerea unuia dintre viceprimari să fie din partea PNL. Şi aici, dacă doreşte domnul Alexandru Dănăilă, preşedintele partidului, foarte bine. Sau am putea lucra şi colabora foarte bine şi cu alţi membri ai PNL. Aş putea menţiona câteva nume cu care cred că ne-am înţelege foarte bine şi oameni care au dovedit că ştiu să facă administraţie: consilierul judeţean Dănuţ Lungu, consilierul judeţean Ovidiu Nechita şi de ce nu, şi de domnul consilier Vasile Constantin Varga. Adică oricare dintre aceştia ar putea fi oricând partener cu noi pentru a construi o echipă pentru alegerile locale din 2020. De asemenea, putem discuta în oferta noastră şi pentru celălalt post de viceprimar, care ar putea ajunge la Alianţa USR-PLUS. Știu că şi acolo sunt câteva persoane implicate, care îşi doresc să construiască, să repornim Brăila de la zero şi să avem o construcţie viabilă în următorii ani. De acolo aş propune eu, ca nume - dar este hotărârea lor - pe Gabi Stoica de la PLUS sau pe doctorul Mihai Isvoranu. Adică oameni care îşi doresc să facă anumite schimbări”, a declarat Petrea, cu precizarea că oferta lor vine la pachet neapărat şi cu activarea postului de city manager, poziţie pe care ar trebui să o ocupe un specialist în marketing, domeniul bancar sau management, persoană neafiliată politic.

 

Petrea, încrezător în scorul Pro România la Brăila şi fără aportul lui Tudose

 

Cât despre scorul electoral pe care l-ar mai obţine Pro România după plecarea lui Mihai Tudose din organizaţie, Petrea a afirmat că analizele făcute au reliefat faptul că la urne vor fi aşteptaţi cam 70.000 de brăileni din care 23.000 reprezintă un electorat dur al PSD, 13.000 al PNL, iar restul “un electorat volatil”, care votează cu celelalte partide, în funcţie de mesajul de la Centru. Acesta a adăugat că în sondajele efectuate la Bucureşti, Pro România este cotat la 10%, chiar 11%, astfel că are convingerea că la Brăila va obţine peste scorul de la Bucureşti chiar 3 sau 5 procente.

“De asemenea, suntem dispuşi la discuţii şi la negocieri pe tot ce înseamnă primăriile din Judeţul Brăila. Am acordul domnului coordonator judeţean Cosmin Ionuţ Răzmeriţă şi vom avea discuţii pe tot ce înseamnă primărie în judeţul Brăila. Sunt convins că sunt multe localităţi în care PNL nu va putea să îşi menţină actualii primari şi nici nu va putea să impună alţii fără ajutorul Pro România. Vor să intre şi să aibă majoritatea şi primari în anumite localităţi din Brăila? Asta ar putea să o facă numai dacă vor face alianţă cu noi şi vor susţine propunerea noastră”, a mai completat Petrea, cu precizarea că membrii Pro România nu sunt dispuşi să negocieze ca alt partid să dea candidatul la Primăria Brăila.

Acesta a mai adăugat că are informaţii chiar din interiorul partidelor de dreapta la Brăila legate de faptul că nicio altă variantă decât o asemenea alianţă a dreptei cu Pro România nu va asigura victoria împotriva candidatului PSD la Alegerile Locale.

 
Categorie articol: 

Comentarii