Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Promovarea sahului juvenil

Din anul 1994, CS Orizont 64 a acordat o atentie deosebita sahului juvenil, in sensul ca a cautat sa atraga cit mai multi copii care sa practice sportul mintii intr-un cadru organizat. Astfel, sute de copii au trecut pragul acestui club si s-au pregatit o perioada cu instructorii Mircea Camburi, jucator de categoria intii si cu Ionel Balcan, candidat maestru in sah. O parte dintre ei au abandonat aceasta activitate, altii, destul de multi de altfel, au trecut testele si au ajuns la rindul lor jucatori de categoria intii sau chiar l-au egalat in valoare pe instructorul Balcan.
In ultimii ani, reprezentantii Clubului Orizont 64 au obtinut rezultate notabile la semifinalele si finalele Campionatelor Nationale de copii si juniori, la Grand-Prix-urile si turneele tari din Romania.
"Cu ajutorul metodelor specifice ale unui club de performanta, mai precis prin sustinerea unor simultane in gradinite si scoli, prin organizarea unor turnee care au avut ca scop tot selectia pentru marea performanta, CS Orizont 64 a ajuns sa aiba la ora actuala 70 de jucatori legitimati, 70% dintre ei fiind copii. Prin intermediul clubului nostru, Braila a intrat deja in circuitul oraselor care organizeaza turnee de mare anvergura. Au devenit deja traditionale Festivalul sahului brailean, care datorita sponsorului Viorel Balcan si-a derulat deja opt editii si Calutul de fildes, pe care l-am organizat de doua ori pina acum cu sprijinul deputatului Mihai Tudose. Clubul Orizont 64 are ca obiectiv in acest an atingerea pragului de 100 de jucatori legitimati, dar si inscrierea gruparii brailene in categoria celor care pot oferi sansa sportivilor sa detina o dubla legitimare", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele Clubului CS Orizont 64.
In ultimele luni ale acestui an clubul brailean va derula alte trei proiecte importante, doua finantate de catre Directia pentru Sport a Judetului, Cupa reginei si Pionul nazdravan, precum si un simultan, care va fi sustinut de un mare maestru international.
"Va fi cel de-al treilea mare maestru international care va da un simultan in Braila, dupa Mihail Marin in anul 2006 si George Grigore in anul 2007. Prin organizarea acestor trei proiecte Orizont 64 isi va atinge si ultimele obiective din acest an, cel mai important fiind atingerea pragului de 100 de jucatori legitimati", a mai adaugat Ionel Balcan.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii