Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Promovarea şi sprijinirea cluburilor sportive brăilene, un proiect prioritar pentru candidatul independent la CLM Brăila, Dan Căpăţînă

• un alt proiect al lui Căpăţînă se referă la readucerea la viaţă a Galei Sportului Brăilean

 

Singurul candidat independent pentru Consiliul Local Municipal Brăila, Dan Căpăţînă, a susţinut, sâmbătă, prima conferinţă de presă, în cadrul căreia a expus câteva dintre proiectele sale. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de antrenamente a clubului sportiv al cărui preşedinte este, iar locaţia nu a fost aleasă întâmplător, ci are legătură atât cu realizările sale pe plan profesional, cât şi cu planurile de viitor pentru lumea sportivă brăileană. Precizăm totodată că, fiind spaţiu închis, au fost luate toate măsurile de siguranţă şi prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, stabilite prin acte normative.

“Aş dori să încep prin a vă spune că îmi doresc o campanie electorală curată, fără atacuri la persoană. Sunt fost lucrător M.A.I., actualmente antrenor de kickbox la un club sportiv pe care l-am înfiinţat în anul 2015. Participând la numeroase competiţii sportive în ţară, vizitând multe oraşe, mi-a venit ideea de a organiza asemenea concursuri şi la Brăila, de ce nu? Iar în 2018, am reuşit să organizez primul campionat de kickbox la Brăila, eveniment la care au participat în jur de 370 sportivi din ţară. În spatele organizării reuşite, aşa cum a fost apreciată de participanţi, au stat cheltuieli mari pentru un club sportiv: închirierea locaţiei, contractul de furnizare servicii medicale cu Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila, cazare, masă, transport pentru staff, membrii Federaţiei, arbitri etc. La începutul acestui an, îmi propusesem să organizez încă o competiţie sportivă în Brăila, dar de data aceasta prin accesarea de fonduri nerambursabile de la autorităţile locale, însă unul dintre efectele pandemiei a fost suspendarea concursurilor de acest gen. Iar aici fac trecerea spre unul dintre proiectele pe care le-am pregătit pentru această campanie electorală, dar şi pentru perioada în care voi fi consilier local municipal. Încurajarea şi sprijinirea cluburilor sportive cu certificat de identitate sportivă, înscrise în registrul sportiv al Ministerului Tineretului şi Sportului şi aparţinând unei federaţii din cadrul MTS, să organizeze competiţii sportive naţionale în municipiul Brăila”, a declarat candidatul independent pentru CLM Brăila, Dan Căpăţînă. Acesta a adăugat că sprijinul pe care Municipalitatea l-ar putea acorda acestor cluburi organizatoare constă în asigurarea cazării, mesei şi transportului membrilor staff-urilor, ai Federaţiei, arbitrilor, mediatizarea evenimentului, fiind o cheltuială mică pentru Primărie, dar o sumă semnificativă pentru un club sportiv. Mai există şi varianta accesării fondurilor nerambursabile, prin depunere de proiect către administraţia locală. Baza legală ce susţine acest proiect este Legea 69/2000 cu modificările şi completările ulterioare, art. 18^1, şi în baza Legii 350/2005 coroborat cu OM 140/2006 al ANS.

Cel de-al doilea proiect prezentat în cadrul conferinţei de presă a fost cel al readucerii la viaţă a Galei Sportului Brăilean, prin implicarea Primăriei Municipiului, dar cu o viziune diferită faţă de varianta în care aceasta era organizată în urmă cu câţiva ani. Evenimentul s-ar putea desfăşura pe parcursul a două zile, cu participarea tuturor cluburilor sportive din municipiu.

Organizarea de meciuri demonstrative, atragerea brăilenilor către o ramură sportivă şi premierea sportivilor cu performanţe obţinute în acel an, sunt doar câteva dintre planurile lui Dan Căpăţînă pentru noua versiune a Galei Sportului Brăilean.

“Mi-aş dori ca, pe viitor, să aducem şi alte ramuri sportive în municipiu, cum ar fi gimnastica şi rugby. Vom încuraja şi sportul de masă, dar şi pe cel de performanţă. De asemenea, am mai pregătit şi alte proiecte, pe care le vom discuta pe parcursul acestei campanii electorale”, a adăugat singurul candidat independent pentru CLM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii