Mergi la conţinutul principal

Promovabilitate 67,84% la Bacalaureat

Simbata, dupa-amiaza, s-au afisat rezultatele in toate cele sapte centre in care s-a desfasurat Bacacalaureatul. Din pacate, sutele de persoane care asteptau listele au fost nevoite sa se inghesuie sa-si caute rezultatul pe singurul exemplar din lista disponibil, numai in centrul de examen, nu si la scoala de provenienta cum se intimpla in alti ani, si unde de cele mai multe ori era scris cu litere minuscule.
La centrul de examen de la Colegiul "Balcescu" aceste liste erau afisate in ordine alfabetica pentru toti candidatii din centru, fara sa se specifice de la ce unitate scolara sint sau sa se publice aceste liste in ordine alfabetica pe scoli. Numai la Liceul de Arta erau afisate rezultatele separat, astfel ca am putut calcula o promovabilitate de 92%. Pe intreg centrul “Balcescu”, unde au fost arondati elevi de la "Sebastian", Arta si "Balcescu", promovabilitatea este de 93%.
La Centrul de examinare de la "Iorga" s-a afisat tot un singur exemplar de rezultate, insa listele erau destul de accesibile celor care voiau sa le consulte. Aici au fost arondate liceele: "Iorga", Sportiv, "Aslan" si "P. S. Aurelian". Promovabilitatea a fost aici de 78%, in conditiile in care la Liceul "Iorga" promovabilitatea este de 97%. Eleva cu cea mai mare medie de la "Iorga" este Catalina Stan cu 9,88.
Rezultate foarte slabe, promovabilitate de 43%, s-au inregistrat la centrul de examinare de la "Istrati" unde au fost arondati candidati de la "Istrati", "Moisil", "Nenitescu" si "Oncescu" Ianca. Aici nu numai ca rezultatele s-au afisat intr-un singur exemplar, dar au fost pozitionate pe niste ferestre foarte inalte, astfel ca daca nu aveai ochi foarte buni nu puteai sa vezi rezultatul. Ca sa se poata descurca, persoanele care au vrut totusi sa vada ceva au fost nevoite sa se cocoate pe niste banci de fier. Pe aceste banci, doar doua la numar, nu se puteau urca decit trei sau patru persoane, iar rezultatele se doreau cunoscute de peste 400 de persoane. La acest centru promovabilitatea la Grupul Scolar "Nenitescu", la seria curenta, a fost de 53%.

Slabi la sport

O adevarata bataie de joc la afisarea rezultatelor a fost la centrul de la "Cerna". Aici listele nu au fost afisate in ordine alfabetica, ci alandala, desi ele fusesera listate in ordine alfabetica, scrisul era ingrozitor de mic, iar ferestrele pe care au fost lipite listele cu rezultate erau duble, adica se priveau prin doua rinduri de geamuri care erau si foarte murdare. Daca aveai ghinionul sa-ti bata cumva si soarele in geam categoric nu mai vedeai nimic. Aici au fost multi picati la sport, la proba de viteza, majoritatea, sau la lungime. Din 390 de candidati inscrisi, s-au prezentat 366, iar dintre acestia au promovat 64%. Aici au fost arondati candidati de la "Cerna", "Gh. K. Constantinescu" si Grupul Scolar Insuratei. La "Cerna" promovabilitatea este de 88,65%, iar aproximativ 5% dintre cei picati au ratat din cauza probei la educatie fizica. Notele obtinute de candidati sint destul de mari, multe situindu-se in intervalul 7.00 - 9.00. La Grupul Scolar Insuratei promovabilitatea a fost de numai 49%. Conducerea scolii a precizat ca cei mai multi au picat la ultima proba, pentru care si-au ales limba franceza.
La centrul de examen de la "Perpessicius" au fost respinsi 101 candidati, unul a fost eliminat, si el nu mai are dreptul sa-si echivaleze nici una dintre probele promovate, si alti sapte nu s-au prezentat. Promovabilitatea la centrul unde au fost arondate liceele "Perpessicius", "Brancusi", "Valsan" Faurei, "Matei Basarab" Maxineni si "C. Angelescu" Ianca a fost de 75%. La Grupul Scolar "Valsan" din Faurei promovabilitatea este 75,36%, iar cea mai mare medie, 9,88, a fost obtinuta de Elena Cristina Barzoi. La "Brancusi" promovabilitatea este de 55,73%, cei mai multi fiind picati din cauza probei scrise la limba si literatura romana. Din pacate, si la acest centru listele erau foarte greu accesibile, erau lipite la inaltime, scrisul era marunt, astfel ca destul de greu puteai sa afli un rezultat.
La avizierul de la "Edmond Nicolau" listele erau afisate comod pentru candidati, si erau trecute si scolile de provenienta ale candidatilor. Aici au fost arondati candidati de la "Edmond Nicolau", unde promovabilitatea a fost de 67,67%, de la "Saligny", de unde au promovat 46,15%, si de la "Brancoveanu", unde au promovat 45%. Din cei 473 de candidati de aici, unul singur a reusit sa obtina o nota peste 9, Alexandru Flavian Tataru - 9,25, de la Grupul Scolar "Saligny".

Peste 20% dintre medii sint peste 9.00

La centrul de la "Murgoci" listele au fost afisate pe ferestre, insa destul de comod de citit, cu conditia sa nu fi batut soarele in ele. La acest centru au dat examen candidati de la "Murgoci", unde cei din seria curenta au reusit sa promoveze 100%, si de la Colegiul Economic "Ion Ghica", unde promovabilitatea a fost de 86,42%, notele obtinute situinduse in intervalul 7.00 - 9.00, destul de mici in comparatie cu elevii de la "Murgoci" unde din 178 de candidati 104 au obtinut note peste noua. Cea mai mare medie la acest centru iI apartine absolventei Geanina Elena Cerchia - 9,95.
De precizat ca datele statistice pe unitatile scolare le-am obtinut prin bunavointa directorilor care au comunicat presei promobavilitatea absolventilor lor din seria curenta. Acolo unde nu s-a spus nimic referitor la un anumit liceu, conducerea scolii nu ne-a comunicat nimic in acest sens. Inspectoratul Scolar va comunica scolilor aceste date abia astazi.
La nivelul judetului Braila promovabilitatea este de 67,84%, iar dintre cei promovati 21,16% au obtinut note peste noua. Imbucurator este faptul ca cele mai multe note s-au situat in intervalul 7.00 - 9.00. Din pacate, au fost si absolventi care au picat cu medie peste cinci, aproape 5% dintre candidati.
Tot simbata s-au depus si contestatiile - 758, cele mai multe inregistrindu-se la limba romana - 291. La cele patru tipuri de subiecte de matematica s-au inregistrat 167 de contestatii. Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a precizat ca s-au depus contestatii la aproape toate disciplinele, insa in numar mic. In privinta faptului ca la proba de la educatie fizica nu a mai fost promovabilitate 100%, inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a precizat ca si aceasta disciplina este una de bacalaureat si trebuie tratata cu atentie, trebuie facute pregatiri cu un an inainte, nu cu doua saptamini.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro