Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Promex" inregistreaza profit de 3 milioane lei

Conducerea uzinei brailene "Promex" SA a anuntat ca prima jumatate a anului in curs a incheiat-o cu un rezultat pozitiv, mai concret, un profit de trei ori mai mare decit cel inregistrat la 1 iulie 2007. Asa cum a explicat directorul general al uzinei brailene, ing. Costel Spiridon, profitul net este de 3,04 milioane lei, adica aproximativ 850.000 euro, raportat la o cifra de afaceri de 46,4 milioane lei, mult mai mare comparativ cu primul semestru din anul trecut, cind rezultatul raportat a fost un profit de circa 1,05 milioane lei, la o cifra de afaceri de 30,34 milioane lei. "Compania a cunoscut inca de la privatizare un reviriment
economico-financiar, ca urmare a interesului manifestat de actionarul unic “Uzinsider Group” Bucuresti. S-a actionat pe sudarea relatiilor comerciale cu partenerii traditionali, cum ar fi “SMS Demag” - Germania, “Siemens VAI” - Austria, “ODIM” - Norvegia, “IHC” - Olanda, in paralel cu crearea de oportunitati de afaceri prin atragerea de noi parteneri, asa cum este “Komatsu” - Japonia, de exemplu ori companii renumite din Franta, Olanda Germania, Belgia sau Emiratele Arabe Unite. Pe plan national, avem acum ca parteneri “Alstom Power”, “Alro” si “Arcelor Mittal” Galati", ne-a declarat Spiridon, punctind ca peste 80% din productia obtinuta de uzina ia calea exportului in tarile Europei de Vest, dar si in India sau Emiratele Arabe Unite. "“Promex” a ramas printre cei mai mari producatori din Romania de echipamente complexe pentru industria metalurgica, echipamente si piese de schimb pentru industria materialelor de constructii, echipamente pentru industria navala, piese turnate si forjate. De aceea, uzina s-a axat pe producerea si furnizarea de echipamente complexe pentru industria metalurgica, echipamente care au acoperit toata gama noastra de produse si servicii. Nu in ultimul rind, “Promex” a ramas singurul producator din tara de excavatoare hidraulice pe pneuri si senile, dar si de dragline hidromecanice, rulouri compactoare, incarcatoare si echipamente pentru ecologizarea cursurilor si luciilor de apa", a mai spus Spiridon. De asemenea, sursa citata a precizat ca in ceea ce priveste politica de personal, pe perioada de raportare s-au efectuat mai multe campanii de recrutare de personal, actiuni care inca nu sint finalizate. Legat de fondul de salarii, in primul semestru al lui 2008, comparativ cu anul trecut, acesta a inregistrat o majorare de 50% ceea ce a insemnat o crestere a cistigului mediu brut pe unitate la circa 400 euro.
La capitolul investitii, directorul uzinei a punctat ca pentru acest an, au fost alocate fonduri in cuantum total de 2,013 milioane euro, bani care sint cheltuiti, printre altele, pentru modernizarea de masini si instalatii, reorganizarea de fluxuri de productie si imbunatatirea conditiilor de munca.
Reamintim ca uzina braileana a fost vinduta de fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului, la sfirsitul anului 2002, catre "Uzinsider Group" Bucuresti, grup din care fac parte alte 5 societati: "Comelf" Bistrita, "24 Ianuarie" Ploiesti, "Uzinsider General Contractor" Bucuresti, "Uzinsider Techno" SA Bucuresti si "Uzinsider Engineering" Galati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii