Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul PNL legat de transparenţă, abia în viitorul CLM

Transparenţa la Primărie mai aşteaptă până după alegerile locale. Aceasta a fost hotărârea luată, ieri, de către membrii CLM Brăila în urma unui amendament propus de consilierul PND Simona Drăghincescu, la proiectul liberalilor privind transparenţa decizională. Aceasta a propus ca termenul de aplicare al proiectului PNL să nu fie după 60 de zile de la adoptare, ci de la data de 1 iulie 2016. La rândul său, consilierul municipal PSD Sorin Boşneag a ţinut să vină de asemenea cu un amendament. "Acest proiect de hotărâre este venit într-o intenţie de populism în campania electorală. În mod normal, nu avem de ce să fim împotrivă, dar trebuie să completăm. Să fie afişate şi terenurile care vor fi concesionate şi cele care vor fi închiriate. Cu toată istoria de după aceea. Cine le-a câştigat, cu ce preţ, câţi au fost la licitaţie", a afirmat Boşneag.

Dănăilă: "Cred că ar trebui cu toţii să fim de acord cu punerea în aplicare cât mai rapidă a acestei hotărâri"

Viceprimarul Alexandru Dănăilă (PNL) le-a atras atenţia consilierilor că de foarte multe ori au existat plângeri în plen legate de lipsa de transparenţă la nivelul Primăriei şi a instituţiilor deconcentrate şi că aceasta ar fi o ocazie bună pentru rezolvarea problemei. "Cred că ar trebui cu toţii să fim de acord cu punerea în aplicare cât mai rapidă a acestei hotărâri. Toate contractele de achiziţii, toate contractele de terenuri trebuie să fie publicate pe site-urile Primăriei, astfel încât orice cetăţean care contribuie să ştie cum este cheltuit banul public", a declarat Dănăilă.
Amendamentele s-au votat pe rând. Cel al lui Boşneag a fost aprobat în unanimitate, însă la cel al Simonei Drăghincescu, grupul liberalilor şi Ionel Alexandru s-au abţinut, în ciuda supărării primarului Aurel Simionescu. În cele din urmă proiectul cu cele două amendamente a fost aprobat în unanimitate.

 
Categorie articol: 

Comentarii