Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul PDL de reorganizare e rezultatul unei şmecherii politice, eludează Constituţia

"Solicităm domnului Emil Boc ca, atunci când ia o pauză de la repetarea obsesivă a cuvintelor şi mesajelor sugerate de consilierii săi electorali, să dea răspuns la următoarele întrebări: Dacă există vreun studiu de impact privind proiectul confuz pe care îl propune; Dacă există o evaluare a costurilor acestui proiect; Dacă a notificat în avans Comisia Europeană privind intenţia de a proceda la o reorganizare administrativ-teritorială; Dacă s-a consultat cu cineva în afară de Traian Băsescu, în privinţa formulei găsite; Dacă intenţionează cumva să organizeze un dialog naţional cu experţi, cu Academia Română, cu autorităţile locale, pe această temă; Dacă cumva ia în considerare şi consultarea populaţiei ca partener în acest proces", se adresează PNL democrat-liberalilor.

"Atragem atenţia domnului Emil Boc că retorica despre baronii locali, de care PDL nu duce lipsă, nu ţine loc de răspunsul la aceste întrebări. Am aflat astăzi că PDL are un proiect privind reorganizarea administrativ-teritorială, proiect pe care însă nu l-a văzut nimeni. Probabil că domnul Boc a uitat să comunice că proiectul PDL este proiectul domnului Băsescu. Plecarea domnului Sebastian Lăzăroiu de la Cotroceni pare să fi scurtcircuitat comunicarea", susţin liberalii.

Preşedintele PDL Emil Boc a criticat sâmbătă propunerile USL de reorganizare teritorială a României, afirmând că modelul opoziţiei ar crea "un nou nivel administrativ", care ar necesita inclusiv schimbarea Constituţiei şi a susţinut că de fapt procesul se amână, din dorinţa baronilor locali.

Premierul a făcut o trecere în revistă a "dezavantajelor" modelului USL, principalul fiind "înfiinţarea unui nou nivel administrativ", respectiv regiunea, care ar sta deasupra judeţelor. Prin această propunere va trebui revizuită şi Constituţia, explică Boc, astfel încât "din start se începe cu o amânare".
Categorie articol: 

Comentarii