Mergi la conţinutul principal

Proiectul "O nouă şansă" schimbă zeci de vieţi

Pentru ca proiectul să fie eligibil, trebuia să participe la cursuri cel puţin 50 de persoane, însă s-a înscris un număr aproape dublu de candidaţi. Oana Rădulescu, responsabil cu raportările tehnice din cadrul proiectului, a precizat că fiecare cursant a mai beneficiat şi de consiliere în privinţa alcătuirii CV-ului, a tehnicilor de căutare a unui loc de muncă, iar unii chiar şi-au găsit un loc de muncă în conformitate cu pregătirea şi dorinţele lor. Cele mai lungi cursuri sunt cele pentru meşteşuguri, ţesători, care durează aproximativ cinci luni, şi cel de modelator ceramică, având o durată de aproximativ 3 luni. "Mai multe cereri avem pentru cursurile de limba engleză şi de calculatoare, numărul de persoane care au dorit să se înscrie fiind chiar şi de trei ori mai mare. Am fost în situaţia chiar să refuzăm, pentru că nu puteam primi atâţia cursanţi câţi voiau să vină. Interesul pentru aceste cursuri este foarte mare, ca şi la cele de meşteşuguri. De exemplu, una dintre cursante chiar şi-a cumpărat un război de ţesut, iar la cursul de modelare ceramică avem un cursant care lucrează şi acasă, vine mereu şi arată profesorului ce a mai lucrat el între două întâlniri", a mai spus Oana Rădulescu. Cursurile de ţesători se derulează la Râmnicelu şi la Găiseanca, mutarea războaielor de ţesut fiind făcută cu aprobarea Unităţii de Implementare. "Am luat această hotărâre pentru că erau mulţi cursanţi, complicat de transportat la Brăila, dar şi pentru faptul că mutând orele acolo, în sat, oamenii nu mai renunţă atât de uşor, deci şansele să realizăm ceva în beneficiul lor este mai mare, efortul să nu fie în zadar", a spus Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie.

Până acum au fost 50 de persoane consiliate în cariera muncii şi alte 25 de persoane consiliate în medierea muncii.

Săptămâna viitoare se va finaliza cursul de tesători, iar în luna octombrie sunt planificate cursurile de managementul afacerii şi managementul proiectului, finalizarea proiectului fiind planificată pentru sfârşitul lunii noiembrie. Proiectul "O şansă pentru fiecare - reorientarea forţei de muncă ocupate în agricultura de subzistenţă", finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare, va fi continuat timp de încă un an, din sursele proprii ale Centrului de Creaţie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro