Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul Nabucco va demara în 2013

"Aşa cum am mai declarat, calendarul Nabucco este dependent de disponibilitatea surselor de gaze naturale. În momentul de faţă aşteptăm decizia consorţiului Shah Deniz II înainte de a reevalua acest calendar. Demararea construcţiei este în continuare planificată pentru 2013 şi momentan nu estimăm întârzieri. Dorim sa finalizăm construcţia până la sfârşitul lui 2017 astfel încât totul să fie gata pentru exportul de gaze naturale", a spus Christian Dolezal.
Nabucco reprezintă o nouă cale de transport a gazelor naturale din Asia spre Europa. Nabucco va conecta direct cele mai bogate regiuni ale lumii în resurse de gaze naturale - Regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu - cu pieţele din Europa. Conducta va face legătura între graniţa de est a Turciei şi Baumgarten, Austria - unul dintre cele ma importante terminale de gaze naturale din Europa Centrală - via Bulgaria, România şi Ungaria.
Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost înfiinţată în 24 iunie 2004 pentru a dezvolta, a construi şi a opera conducta Nabucco. Cu sediul la Viena, compania activează pe segmentul midstream, este organizată conform principiilor de unbundling şi se supune legislaţiei Uniunii Europene.
Categorie articol: 

Comentarii