Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul meu. Palatul Copiilor

Sunt unul dintre candidaţii PND la Consiliul Local Municipal.
Fac parte din echipa Simonei Drăghincescu, candidată PND la Primăria municipiului Brăila.
Mă aflu aici pentru că eu cred în programul Simonei şi mai ales sunt convinsă că are inteligenţa, forţa, devotamentul şi hotărârea de a face tot ce-şi propune.
În cadrul proiectului "Educaţie şi agrement pentru toţi", început în anul 2014, printre obiectivele propuse de Simona îmi doresc să promovez un proiect personal numit "Palatul Copiilor".
Dorinţa de a vedea în Brăila un astfel de palat a apărut şi s-a amplificat de la un an la altul, de când am devenit bunică şi am vrut să merg cu nepoţica mea într-un astfel de loc.
M-am chinuit şi eu şi ea în spaţii întunecoase, neaerisite, supraaglomerate, fără vestiare, fără grupuri sanitare civilizate, fără spaţii de aşteptare, fără căldură iarna şi caniculare vara. Îmi doresc ca aceste realităţi să dispară.
Voi propune, iniţial, modernizarea actualelor spaţii reunite sub numele de Palatul Copiilor, în măsura în care este posibil tehnic şi eficient financiar.
Proiectul adevărat însă va consta într-o construcţie nouă, realizată după un plan bine conceput, după standarde de calitate, siguranţă şi confort.
Mă voi implica activ în concretizarea acestui plan, voi urmări cu maximă atenţie fiecare etapă.
Numai lucrând serios, profesionist şi în limitele legii vom putea accesa fonduri europene cu care să putem finaliza obiectivul dorit.
O alternativă ar putea fi să propun Consiliului Local Municipal Brăila să reabiliteze şi să amenajeze pentru acest scop una dintre impozantele case vechi aflate în patrimoniul statului sau spre vânzare, dar care se degradează pentru că încă nu şi-au găsit rostul.
Mă gândesc să propun şi organizarea unui grup de lucru format din membri ai societăţii civile, persoane fizice şi juridice, care să ne ajute cu idei şi financiar pentru ca Palatul Copiilor să fie creaţia noastră, a tuturor.
Mai întâi de toate însă voi propune organizarea unei consultări a opiniei publice, a părinţilor şi bunicilor care duc greul drumului, al aşteptărilor, al renunţării, atunci când nu mai pot susţine micii meşteri sau micii artişti.
Vom iniţia discuţii cu profesorii care pregătesc tinerele talente.
Le vom asigura condiţii bune de lucru pentru ca şi rezultatele să fie pe măsură. Cu siguranţă, vor veni la Palatul nostru.
Vom constitui grupe de profesori de diferite specialităţi - artistice, care, periodic vor organiza în şcoli activităţi de descoperire de talente.
Cu siguranţă mai sunt şi alte lucruri de făcut şi cu siguranţă le vom face pe toate pentru ca în final să ne bucurăm împreună, copii-părinţi-bunici şi noi, care am pus piatra de început.
Palatul Copiilor, aşa cum trebuie să fie el, este proiectul meu pentru brăileni, iar dacă voi fi consilier local, fiţi siguri că-l voi realiza.

Dr. Ilie Gina
Medic primar legist

 
Categorie articol: 

Comentarii