Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul "Initiativa pentru Sanatatea Familiei in Romania", componenta URBAN in municipiul Braila, este in plina derulare

La finele saptaminii trecute, au fost organizate doua sesiuni ale proiectului "Initiativa pentru sanatatea familiei In Romania"-ISFR, la Tabara Lacu Sarat, care s-au adresat unui grup format din 8 femei cu virste cuprinse Intre 16 si 51 ani. "Acestea se afla gazduite, temporar, In acest loc ca urmare a faptului ca imobilele In care locuiau au fost inundate din cauza cresterii exagerate a debitului Dunarii. Participantele sint, In mare parte, beneficiare de venit minim garantat, restul fiind Incadrate In munca cu salariul minim pe economie", a declarat Maria Jerlaeanu, coordonator al Biroului local SECS.
S-a vizionat mini-serialul "Femei adevarate", scopul vizionarii acestuia fiind acela de a le prezenta metodele contraceptive moderne, riscurile avortului, folosirea corecta a prezervativului, solutii de ameliorare a manifestarilor menopauzei, depistarea din timp a cancerului de sin si de col uterin, prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala. "Discutarea pe marginea acestui filmulet reprezinta un instrument modern si interactiv de transmitere a mesajelor de comunicare pentru schimbarea comportamentului referitor la sanatatea reproducerii. Mesajele cheie au fost prezentate Intr-un limbaj adecvat participantelor, pentru a fi siguri ca Isi Insusesc notiunile discutate" a mai declarat Maria Jerlaeanu.
De asemenea, s-au distribuit materiale informative de catre reprezentantul Directiei de Asistenta Sociala In colaborare cu Maria Jerlaeanu, care asigura suport material de desfasurare a sesiunilor.
In urma discutiilor purtate de mediatori cu grupul tinta s-a concluzionat ca participantele si-au Insusit metodele contraceptive si au devenit constiente de riscurile unei vieti sexuale neprotejate, au fost capabile sa enumere beneficiile si satisfactiile pe care le poate oferi un stil de viata sanatos. Acestea au declarat ca pe viitor se vor adresa cabinetelor de planificare familiala, avand In vedere ca pot avea acces In mod gratuit la serviciile acestora.
Actiunea face parte din programul demarat de Societatea de Educatie Contraceptiva si Sexuala si Polulation Services International Romania si dezvolta Componenta urbana a Initiativei pentru Sanatatea Familiei in Romania (ISFR Urban) in 11 orase cu cea mai mare populatie din Romania: Bacau, Braila, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Timisoara. Scopul proiectului este cresterea accesului populatiei sarace la serviciile de planificare familiala si sanatatea reproducerii si se adreseaza locuitorilor saraci, cu precadere femeilor cu virste cuprinse intre 15 - 49 ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii