Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul inițiat de HC Dunărea începe să prindă contur

* echipa de junioare III a clubului a făcut primul pas spre turneul Valoare, echivalentul celui semifinal * “Obiectivul nostru este accederea la turneul final și îl putem realiza”, ne-a declarat profesorul Eugen Jelesneac

 

Spre finalul anului trecut, George Caranica, președintele clubului HC Dunărea, vorbea despre crearea unei piramide în cadrul clubului brăilean, pentru ca într-un viitor apropiat, echipa din Liga Florilor să aibă în componență handbaliste de pe plan local, jucătoare formate la Centrul de copii și juniori, care apoi să evolueze în Divizia A și de la acest nivel să facă pasul spre handbalul mare, de performanță.

Iar în acest moment putem spune că proiectul este unul care a prins contur. HC Dunărea are un nucleu de handbaliste, junioare III, care promit. Acest lucru s-a demonstrat la primul turneu de sală care a avut loc la Constanța, unde HC Dunărea, pregătită de profesorul Eugen Jelesneac, care de 11 luni nu a mai disputat niciun meci amical sau oficial, a avut evoluții foarte bune. La acest turneu, echipa brăileană a obținut două victorii la general, în partidele cu CSM Fetești și cu HC Omer Constanța, iar derby-ul s-a disputat între HC Dunărea și CSS1 Constanța. Un meci în care prima repriză s-a încheiat la egalitate, 13-13, cea de a doua a fost câștigată cu 12-8 de formația constănțeană iar cea de a treia a revenit grupării brăilene cu 11-10. Cu 13,5 puncte CSS1 Constanța este primul lider al seriei C iar HC Dunărea Brăila, cu 11,5 puncte, se află pe locul al doilea. Cu toate că mai este programat un turneu, primele două clasate sunt deja calificate pentru faza a doua a competiției.

Antrenorul Eugen Jelesneac a făcut o analiză a evoluției jucătoarelor sale la acest turneu, a menționat numele câtorva handbaliste care

s-au remarcat și a vorbit și despre obiectivul pe care HC Dunărea îl are în acest campionat și anume să ajungă la turneul final.

“A fost un turneu bun, să nu uităm că nu am mai jucat meciuri oficiale sau amicale de 11 luni de zile. Am avut perioade foarte bune de joc, evident, cu greșelile aferente vârstei. Este rezultatul condițiilor foarte bune de pregătire pe care ni le oferă clubul. Avem acum și echipament nou. Suntem pe locul al doilea în seria C și nu ne mai poate ajunge niciuna dintre următoarele clasate. Mai avem un turneu de sală în aprilie și apoi primele două clasate din primele trei serii vor participa la un turneu, Valoare, echivalentul celui semifinal. Primele două se califică la turneul final. Acum, dacă s-au reluat cursurile, s-a dat drumul la sala LPS Brăila și vom putea face meciuri de verificare. Avem copii buni, avem jucătoare care s-au remarcat și care promit, mă refer la Bianca Oprișan, care este cu doi ani mai mică decât restul componentelor lotului nostru, la Bianca Mototolea, Antonia Trifan. Acestea s-au remarcat la turneul de la Constanța. Obiectivul nostru este accederea la turneul final și îl putem realiza, în opinia mea”, ne-a declarat profesorul Eugen Jelesneac.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii