Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul de revizuire a Constituţiei va fi dezbătut din 1 septembrie

"S-a stabilit ca actul normativ respectiv să urmeze procedura obişnuită. S-a luat în calcul un termen de 60 de zile - fiind un act juridic complex, termen care începe să curgă de la 1 septembrie, urmând ca în această perioadă Comisia juridică, ce a fost sesizată, să întocmească raportul", a susţinut vicepreşedintele Camerei, Ioan Oltean (PDL).
Democrat-liberalul a mai spus că, în cazul în care Comisia juridică va solicita să lucreze în vacanţa parlamentară, Biroul Permanent al Camerei va analiza această cerere şi va aproba cu certitudine acest lucru.
La rândul său, secretarul Camerei, Niculae Mircovici, a explicat că, odată cu 1 septembrie, parlamentarii pot depune în termen de 30 de zile amendamente la proiectul privind revizuirea Constituţiei. Mircovici a mai susţinut că, în cazul în care proiectul care va fi aprobat cu două treimi de Camera Deputaţilor va avea diferenţe faţă de cel de la Senat, se va constitui o Comisie de mediere", urmând ca apoi actul normativ să intre în plenul reunit al Parlamentului, unde deciziile vor fi luate cu trei pătrimi. El a arătat că, în privinţa acestui act normativ, nu a fost sesizată Comisia pentru revizuirea legii fundamentale, pentru că este vorba de un proiect de lege iniţiat de Guvern şi nu despre o iniţiativă a Parlamentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii