Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectul Comenius "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport" la final

De ieri a inceput vizita partenerilor Scolii "I. L. Caragiale" in proiectul "Modeleaza-ti trupul si spiritul prin sport" la realizarea caruia participa scoli din Spania, Italia, Bulgaria, Lituania, Polonia si Romania. Proiectul s-a derulat in perioada 2004 - 2007.
De dimineata invitatii au vizitat Gradinita nr. 28 si Scoala "I. L. Caragiale". Cele cinci cadre didactice au vizitat clasele si au primit daruri de la elevi, dupa care au asistat la un moment artistic pregatit tot de elevii scolii in colaborare cu cei de la Scoala nr. 21. Dupa aceea au urmat discutii pe marginea diferentelor si asemanarilor dintre sistemele de invatamint si evaluarea activitatilor din acest al treilea an. Pentru evaluarea produselor finale s-a organizat si o expozitie cu fotografii si cu desene.
Astazi, musafirii fac o excursie la Sinaia, Bran si Brasov, iar miine vor vizita statiunea si Manastirea Lacu Sarat, dupa care la Scoala "I. L. Caragiale" se va evalua din proiectul prin prisma atingerii obiectivelor initiale, schimbarea atitudinii elevilor si parintilor lor fata de alimentatia nesanatoasa. In aceeasi zi se va vizita si Liceul "Mihail Sebastian", liceenii urmind sa ofere un program artistic. Dupa-amiaza este planificata o intilnire cu primarul orasului, Constantin Cibu, daca programul edilului va permite acest lucru. Partenerii din cele cinci state europene vor pleca joi dimineata.
"La aceste intilniri evaluam masura in care derularea acestui proiect a influentat modul de viata al elevilor, profesorilor, comunitatii. Multi dintre copiii care au participat la proiect s-au schimbat spectaculos, unii au invatat sa comunice foarte bine in limba engleza, iar ce este mai important, si copiii si familiile lor si-au schimbat atitudinea fata de alimentatie, preferind alimentatia sanatoasa, fapt care s-a reflectat in schimbarile morfologice ale copiilor. Tot ca urmare a acestui proiect ne-am facut prieteni in toate tarile, iar cu scoala din Polonia este posibil sa continuam cu un parteneriat bilateral. Practic, timp de trei ani am fost ambasadorii Romaniei in Europa. Foarte important mi se pare si faptul ca aceste intilniri de proiect ne-au unit, toate cadrele didactice din scoala au colaborat pentru a ne prezenta cit mai bine in fata musafirilor si acesta este un mare cistig", a explicat coordonatorul proiectului, directorul Valeriu Rusu.
Categorie articol: 

Comentarii