Mergi la conţinutul principal

Proiecte cu finantare externa, pentru comunitatile rurale din Braila

Consiliul Judetean Braila va fi implicat, in acest an, in realizarea a trei proiecte, in cadrul programului "Interreg III Cadses Neighbourhood Programme". Primul este proiectul "Utilizarea Energiilor Regenerabile si Dezvoltarea Locala Sustenabila" , in cadrul caruia CJ va colabora cu autoritatile locale din Grecia, Polonia, Germania, Slovenia, Ungaria, Bulgaria si Slovacia, precum si cu Centrul European al Energiilor Regenerabile. Oportunitatea participarii la acest proiect a fost explicata prin necesitatea de a oferi comunitatilor variante neconventionale de energii, care sint mult mai ieftine. "Proiectul urmareste realizarea unei retele de regiuni rurale bazata pe abordari de dezvoltare sustenabila, intentia fiind aceea de a crea strategii de dezvoltare locala bazate pe introducerea utilizarii sistematice a energiei regenerabile, in economia locala. Consolidarea utilizarii energiei de acest tip, precum si cultivarea de produse primare regenerabile reprezinta, in opinia participantilor la proiect, punctele de pornire pentru dezvoltarea sustenabila a regiunilor rurale defavorizate. Proiectul contribuie la realizarea scopurilor Interreg III, referitoare la intarirea coeziunii economice si sociale in UE. Principalul obiectiv al proiectului este acela de a analiza prin ce mijloace si masuri utilizarea energiilor regenerabile pot influenta dezvoltarea economica a regiunilor rurale. Toti partenerii vor fi calificati pentru o mai buna intelegere a utilizarii eficiente a fondurilor structurale europene. Proiectul va avea un impact direct asupra partenerilor din statele tarilor membre si asupra celor candidate, prin planuri de dezvoltare regionale si locale si utilizarea adecvata a fodurilor structurale", se arata in nota de fundamentare prezentata consilierilor.
CJ Braila va contribui la realizarea acestui proiect printr-o cofinantare de 9.908,3 euro, suma urmind a fi prinsa in bugetul pe anul in curs al CJ.
Cel de-al doilea proiect se refera la "Accesul la banda larga si dezvoltarea regionala", si reuneste autoritati locale din Romania, Italia, Germania, Austria, Cehia, Ungaria si Bulgaria. Prin proiectul respectiv se urmareste "asigurarea unei conexiuni Internet de mare viteza, folosind banda larga in regiunile rurale pentru adaptarea acestora la cerintele unei societati si economii informationale. Accesul la banda larga este ieftin si ar putea deveni un instrument important in dezvoltarea viitoare a zonelor rurale. Imbunatatirea comunicarii intre autoritatile locale ar permite diviziunea muncii in serviciile conexe (e-guvern) si ar ajuta la economisirea resurselor din bugetele locale, prin intermediul solutiilor de cooperare de tip web. Principalele activitati care se vor realiza prin proiect sint: activitati legate de furnizarea de solutii tehnice ieftine pentru conectarea la internet a regiunilor rurale; realizarea unui studiu pentru verificarea stadiului in care se afla dezvoltarea conexiunii la internet a regiunilor respective; realizarea, de catre toti partenerii, a unor studii de fezabilitate pentru solutiile tehnice aplicabile fiecarei regiuni in parte; realizarea unei e-comunitati locale". La acest proiect, contributia CJ Braila este de 11.375 euro.
Cel de-al treilea proiect se numeste "Concepte de management Integrat al Regiunilor Europene de Mediu Senzitive Protejate". Acesta merge pe ideea ca zonele protejate de mediu devin zone multifunctionale, ce joaca un rol important nu numai in protejarea speciilor si peisajelor, ci si in furnizarea de oportunitati recreationale, contribuind totodata si la satisfacerea nevoilor sociale si economice ale comunitatilor locale. In acest context, principalele obiective ale proiectului se refera la "investigarea problemelor ce apar in cadrul comunitatilor locale definite ca regiuni ale Europei aflate sub protectie si crearea unei tipologii de probleme; crearea unei biblioteci metodologice de tehnici si metode ce pot fi folosite pentru promovarea acordurilor in comunitatile locale; elaborarea unei metodologii pentru crearea unor scenarii alternative de dezvoltare, pentru ariile protejate". Contributia CJ Braila la cofinantarea proiectului este de 6.804 euro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro