Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiectarea solutiei de consolidare a digului de la Varsatura mai dureaza

Conducerea firmei care asigura proiectarea lucrarii de consolidare a sectorului Noianu-Chiscani din digul de la Varsatura spune ca inca mai este timp sa se actioneze, inainte de sosirea inevitabila a unei noi viituri pe Dunare. "Noi am finalizat proiectul in proportie de 70%. Cam in zece zile cred ca va fi gata apoi se va putea organiza licitatia pentru stabilirea unui constructor", ne-a declarat Gheorghe Bratianu, directorul tehnic al "Aquaproiect" SA Bucuresti, firma care se ocupa de proiect.
Intrebat de ce s-a intirziat atit de mult, in conditiile in care, asta primavara, digul de la Varsatura a fost pe punctul de a ceda, directorul Bratianu a explicat ca masuratorile topografice au necesitat timp si ca se vor elabora doua variante de abordare a lucrarilor de consolidare. "Din cite am inteles, imediat ce proiectul va fi gata, se va organiza o licitatie la cheie, adica in regim de urgenta, pentru ca lucrarile sa inceapa cit mai repede posibil", a mai spus directorul tehnic al "Aquaproiect". Acesta este de parere ca lucrarile vor putea continua chiar si iarna, in conditii de vreme nefavorabila, cu ninsoare si temperaturi sub zero grade.
Reamintim ca, pentru consolidarea si suprainaltarea sectorului de dig Noianu-Chiscani, care apara localitatile Chiscani, Varsatura, Lacu Sarat, dar si cartierele din marginea municipiului, au fost alocate 50 miliarde de lei vechi. Banii provin insa dintr-un imprumut BERD si nu pot fi folositi decit prin respectarea unei proceduri stricte, ce implica atribuirea lucrarilor doar prin licitatie. Administratorul brailean al acestui sector de dig, respectiv Sistemul de Gospodarire a Apelor se declara ingrijorat de faptul ca, fara finalizarea lucrarilor de consolidare, urmatoarea viitura, chiar de mai mica amploare decit cea de asta primavara, va rupe digul provocind inundatii de amploare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii