Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiect Erasmus Plus finalizat cu succes la Colegiul “Bălcescu”

• este vorba despre proiectul “Eco-Hiking Europe”, scopul principal fiind acela de a le oferi elevilor oportunitatea de a descoperi natura europeană prin intermediul drumeţiilor • în proiect au fost implicaţi elevi din România, Portugalia, Grecia, Finlanda şi Republica Cehă (coordonator)

 

Proiectul Erasmus Plus “Eco-Hiking Europe” a ajuns la final! Colegiul Naţional “N. Bălcescu” a fost partener în acest proiect, alături de unităţi de învăţământ din Republica Cehă (coordonator), Portugalia, Grecia şi Finlanda. Pe parcursul a doi ani (2016-2018), elevii au avut ocazia să descopere natura europeană prin intermediul drumeţiilor, rememorând apoi toate activităţile la care au participat în cadrul conferinţei de încheiere a proiectului ce a avut loc săptămâna trecută în amfiteatrul liceului.

Proiectul Erasmus Plus a cuprins cinci ateliere internaţionale de învăţare, bazate pe educaţia informală şi non-formală, câte una în fiecare ţară parteneră,   fiind concepute sub forma unor drumeţii în zone importante din punct de vedere ecologic. Fiecare atelier a durat cinci zile, cele mai multe având loc în aer liber, iar la final au rezultat anumite produse, unele reciproce, altele unice pentru fiecare partener. 

Elevi şi profesori de la „Bălcescu” au participat la ateliere în ţările partenere, iar în luna mai a acestui an, oaspeţii străini din cadrul proiectului au venit într-un schimb de experienţă la Brăila. Pe parcursul celor cinci zile petrecute în ţara noastră, participanţii au explorat Delta Dunării şi Munţii Măcinului, iar în ultima zi a şederii au vizitat prestigiosul liceu brăilean şi au mers într-o excursie cu barca în Insula Mare a Brăilei.

Obiectivele proiectului au fost îmbogăţirea cunostinţelor teoretice în domeniul ecologiei şi ştiinţelor naturale prin experienţe practice, îmbunătăţirea abilităţilor profesionale şi transversale care au un efect asupra capacităţii lor de angajare, precum şi a abilităţilor de învăţare în domeniul aplicării teoriei în practică. De asemenea, elevii şi-au extins orizonturile de cunoaştere şi au împărtăşit experienţe practice, au învăţat prin descoperire, crescând astfel şi motivaţia acestora de a studia.

După doi ani de implementare, rezultatele proiectului sunt următoarele: un photobook - o resursă majoră care a fost creată ca un produs reciproc al tuturor partenerilor; un vlog -  “Cum am urcat pe ...” - videoclipuri scurte care captează activităţile întreprinse în timpul fiecărui atelier; un Dicţionar de termeni ecologici - dicţionar de termeni în engleză şi în limba maternă, folosit în timpul atelierelor; un Site de reţea socială; fişe de lucru - materiale care vor fi utilizate în orele de geografie/ ecologie; “Nature Trail” - documentaţie în Republica Cehă, un nou traseu natural ce va fi proiectat şi oferit autorităţilor locale de guvernare pentru realizare.

La Colegiul Naţional „N. Bălcescu” proiectul Erasmus Plus „Eco-Hiking Europe” a fost implementat de profesorii Luminiţa Mocanu (coordonator), Cristian Toncea, Iulian Danielescu şi Mariana Cîineanu, alături de elevii Corina Andreea Preda, Mihaela Neaţu, Andra Ilie şi alţi absolvenţi ai promoţiei 2018. Profesori voluntari în organizarea conferinţei finale au fost Florentina Andronache, Silvia Petrescu, Nicoleta Mînecă, Claudia Ghetu, Anca Ştefan, Cameluţa Budan, alături de elevii voluntari Sabina Susanu, Andreea Manea, Mircea Neculae şi Cristian Smochină.
Categorie articol: 

Comentarii