Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiect de prevenire a consumului de alcool si tutun, in rindul elevilor

In perioada urmatoare, elevii braileni de la doua scoli din municipiu vor fi informati despre riscurile consumului de alcool si tutun, in cadrul unor intilniri pe care le vor avea cu specialistii antidrog. Initiativa apartine Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Braila, care semnat un acord de parteneriat cu Inspectoratul Scolar, Politia de Proximitate si Jandarmeria, pentru derularea unui nou proiect de prevenire ce va fi derulat in mediul scolar. Este vorba despre proiectul intitulat "Tutunul si alcoolul: doua vicii - trei solutii" care se adreseaza elevilor de la Scoala nr. 10 si de la Scoala nr. 6 din Braila si care are ca scop prevenirea cit mai de timpuriu posibil a consumului de alcool si tutun la copii si adolescenti. Proiectul este coordonat de Nicoleta Codrescu specialistul pe probleme de educatie -invatamint de la CPECA, activitatile fiind desfasurate in colaborare cu Politia de Proximitate reprezentata de agent principal Dominic Tanase, care are arondata zona unde se afla cele doua scoli, si Inspectoratul Judetean de Jandarmi reprezentat de sublocotenent Octavian Datcu.
"Activitatile prevazute in proiect presupun organizarea unor intilniri intre elevi si specialisti. Se vor discuta aspecte cu privire la riscurile fumatului, ale consumului de alcool, la motivele pentru care tinerii adopta astfel de conduite. Reprezentantul Politiei de Proximitate si cel al Jandarmeriei vor aduce in discutie o serie de aspecte referitoare la adoptarea unui comportament care sa concorde cu normele morale si sociale, dar si rolul si presiunea pe care o exercita grupul de prieteni la virsta adolescentei. Ulterior, va fi organizat un concurs pe tema prevenirii consumului de tutun si alcool. Elevii claselor implicate in proiect de la cele doua scoli vor realiza lucrari cu mesaj antialcool si antitutun, care vor fi premiate si apoi expuse in scolile respective", a precizat coordonatorul Centrului Antidrog Braila, psih. Elena Nechifor.
Conform unui studiu realizat la nivel national, virsta medie de debut a consumului de alcool este de 13 ani. Astfel, 62% dintre cei chestionati, in virsta de pina la 14 ani, au consumat alcool in ultimele 3 luni. De asemenea, studiile efectuate in domeniu au aratat ca in majoritatea cazurilor, fumatul incepe in timpul adolescentei si chiar inainte de aceasta perioada.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii