Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiect de anvergură națională lansat și la Biblioteca Județeană “Panait Istrati”

* în perioada 2 aprilie - 15 iunie 2021, Secția de Împrumut pentru Copii a Bibliotecii Județene derulează proiectul „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală” * inițiat de Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov, parteneriatul educațional constă în activități practice care îmbină lectura și desenul * proiectul, aflat la a IX-a ediție, a reușit să stimuleze interesul pentru carte a peste 100.000 de școlari și preșcolari din 40 de județe

 

Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila (BJPI) derulează, în perioada 2 aprilie - 15 iunie 2021, proiectul „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală.

Potrivit comunicatului remis de biblioteca publică, data de 2 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, este aniversarea cunoscutului scriitor Hans Christian Andersen - autorul nepieritoarelor basme „Mica Sirenă, „Fetița cu chibrituri”, „Crăiasa Zăpezii” și „Rățușca cea urâtă - prilej cu care, în toată lumea, se serbează Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

Inițiat de Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov și aflat la a IX-a ediție, parteneriatul educațional internațional „Prietenie… pe o… sfoară… virtuală constă în activități practice care îmbină lectura și desenul. De-a lungul anilor, proiectul a reușit să coaguleze în jurul acestei idei peste 200 de instituții culturale din 40 de județe și, împreună cu acestea, să stimuleze interesul pentru carte și lectură a unui număr de peste 100.000 de copii. Tema propusă în acest an este dedicată celebrării operei lui Petre Ispirescu.

„Vă așteptăm să umplem sfoara în culorile imaginației voastre, fiecare copil participant la program realizând un desen inspirat din îndrăgitele povești „Sarea în bucate”, „Prâslea cel voinic și merele de aur”, „Fata moșului cea cuminte”, „Înșiră-te mărgăritare”, „Balaurul cu șapte capete”. Proiectul se adresează preșcolarilor și școlarilor din clasele primare, iar cadrele didactice participante vor primi adeverințe. Dorința noastră este să aducem în atenția micuților, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii. Mult spor la lecturat și desenat!”, precizează surse din cadrul BJPI Brăila.

Cei interesați pot afla mai multe informații despre proiect de la bibliotecarul Doinița Mihaela Stanciu, la sediul bilbiotecii publice - Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca sau la telefon 0239/611590.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii