Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Proiect benefic pentru una dintre cele mai sarace scoli din judet

Saptamina trecuta, la Scoala cu clasele I-IV Gavani, subunitate a Scolii cu clasele I-VIII Gemenele, s-a finalizat subproiectul intitulat "Scoala in apararea Drepturilor Copilului". Derulat de elevi si cadre didactice pe parcursul acestui an, subproiectul a fost cofinantat de Guvernul Romaniei si Banca Mondiala in cadrul Proiectului pentru Invatamintul Rural, runda a II-a, componenta Parteneriat pentru Scoala si Comunitate. Potrivit directorului Scolii cu clasele I-VIII Gemenele, Stoica Gasca-Eremia, activitatile propuse in cadrul subproiectului au creat un cadru de colaborare intre scoala si comunitate, oferind elevilor sansa de a-si dezvolta abilitatile si capacitatile individuale si colective, iar comunitatii locale posibilitatea de a se implica activ in viata scolii: "Scopul urmarit a fost de a produce o legatura strinsa cu comunitatea locala, prin care sa cream un climat afectiv corespunzator si o mai buna colaborare intre elevi, parinti si cadre didactice. De asemenea, am intentionat sa asiguram elevilor proveniti din familii nevoiase mijloacele materiale necesare desfasurarii in bune conditii a lectiilor, dar si a activitatilor extrascolare care s-au axat foarte mult pe problematica respectarii si garantarii Drepturilor Copilului. In acest sens, am organizat impreuna cu echipa de proiect intruniri periodice cu parintii si reprezentanti ai comunitatii locale, in frunte cu primarul Calu Petrica, dezbateri si seminarii pe diverse teme, vizind in principal informarea, schimbul de idei si opinii referitoare la Drepturile Copilului", a explicat directorul.

Elevii scolii au avut parte de experiente poate unice in viata

Prin intermediul acestui subproiect, scoala a fost finantata cu suma de 7.748 lei, bani proveniti de la Guvernul Romaniei si Banca Mondiala, plus 1.400 lei din partea Primariei Gemenele. Cu ajutorul acestor sume s-au efectuat lucrari mici de reamenajare a salii de clasa, s-au achizitionat obiecte de mobilier, calea de acces in scoala a fost refacuta. Totodata, scoala a fost dotata cu un calculator performant si cu o imprimanta multifunctionala, echipamente menite sa asigure sprijin elevilor si cadrelor didactice in derularea activitatilor.
Cele mai interesante activitati au fost concursul de desene pe tema Drepturilor Copilului, urmata de o expozitie, spectacolul muzical pe tema copilariei si actiunea prilejuita de Ziua portilor deschise, intitulata "Impreuna vom reusi".
Dupa spusele directorului, punctul culminant al proiectului a fost excursia de trei zile realizata in judetul Neamt, pe timpul vacantei de vara: "Scopul excursiei a fost de a asigura copiilor unul dintre drepturile fundamentale, respectiv dreptul la odihna si vacanta. Obiectivele turistice vizitate au inclus Mausoleul de la Marasesti, manastirile Agapia si Varatec, Cheile Bicazului si Lacu Rosu, cetatea Neamtului si Casa Memoriala “Ion Creanga” din Humulesti. Pentru acesti copii a fost o experienta unica in viata, intrucit parintii lor nevoiasi nu le-ar fi putut asigura niciodata placerea de a petrece macar o zi intr-una dintre cele mai frumoase regiuni din tara", a subliniat prof. Stoica Gasca-Eremia.
Subproiectul au fost coordonat de Unitatea Judeteana de Implementare a Proiectelor, din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii